DitRanders.dk
- det er DIT Randers

Udvalgsmødereferat

Opdateret 24/03 2010

Børn og Skoleudvalget

Referat af møde 23/03 2010

Dagsorden med 13 sager.

01. Status for udrulningen af skole-IT, hvortil der er afsat i alt knap 30 mio. kr. i årene 2008-2011, og for hvordan IT bruges i undervisningen. En efterretnings­sag.

02. En årsberetning for 2009 om magtanvendelser over for børn og unge der er anbragt uden for hjem­met, viser, at er indberettet i alt 36 tilfælde af lovlig magtanvendelse. En efterretningssag.

03. I efteråret 2008 blev der dannet en arbejds­gruppe for at se nærmere på den specialpædagogiske indsats og for at undersøge og komme med forslag til en anden tilrettelæggelse. I den nuværende model er der 46 støttepædagoger, som er samlet i et centralt støttekorps, mens det fremover foreslås at reducere denne gruppe til omkring 25 støttepædagoger, idet de støttepædagoger som for tiden er ansat i mini­grupper, fremover skal høre til i den enkelte daginsti­tution - en omlægning der skal gennemføres efter en nærmere beskrevet tidsplan. I første omgang foreslås det at sende udspillet i høring i daginstitutionerne, blandt støttepædagogerne, hos pædagogernes fag­forening BUPL, i MED-sektorudvalget og i Handicap­rådet. Indstilles til godkendelse. Godkendt, med den tilføjelse at Integrationsrådet også skal høres.

04. Status over anlægsarbejder, der er på budgettet for i år, samt anlægsarbejder fra tidligere år der endnu ikke er afsluttet. En efterretningssag.

05. Der er afsat midler til at etablere en ny kombi­neret daginstitution, og Børn og Skoleudvalget beslut­tede på sit møde 01/09 2009 at der skulle arbejdes med et konkret projekt i Stevnstrup, der måske kunne komme i betragtning i en arkitektkonkurrence i regi af Erhvervs- og Byggestyrelsen. Imidlertid er det nu afgjort, at Randers Kommunes projekt ikke vil få tilskud, hvorfor projektet skal gennemføres på anden måde. Der er 2 mulige placeringer af institutionen i Stevnstrup: ved Munkholmskolen eller ved sports­banerne i Stevnstrup by, og embedsmændene foreslår at udbyde opgaven i totalentreprisekonkurrence, så­ledes at man får mindst 5 forskellige forslag at vælge imellem. En arktiketkonkurrence er fravalgt, fordi en sådan vil kræve udbud i henhold til EU-regler. Det slipper man for, herunder slipper man med et mindre tidsforbrug, ved en totalentreprisekonkurrence. Vide­resendes til godkendelse i Økonomiudvalget og Byrå­det.

06. Ungemiljøet der er et værested i Stemannsgade for unge inden for aldersgruppen 15-25 år, søger om 1 mio. kr. til at bringe Ungemiljøets resurser i over­ensstemmelse med aktivitetsniveauet. En lignende ansøgning forelå allerede i forbindelse med budget­lægningen for 2010 og blev anbefalet af Børn og Sko­leudvalget, men pengene blev ikke afsat i budgettet. Embedsmændene foreslår derfor i stedet, at Unge­miljøets aktivitetsniveau bringes i overensstemmelse med de budgetterede resurser. Indstilles til godken­delse, men udvalget besluttede at returnere sagen til embedsmændene, for i stedet at få projektet tilpas­set, fx ved supplerende finansiering via ungdomsskole og socialpædagogklub.

07. For at få klarlagt eventuel forurening og i givet fald etablere forholdsregler er der gennemført en un­dersøgelse af jordarealer i 21 daginstitutioner belig­gende i områder i byzone eller langs jernbane. Hos 17 daginstitutioner viste prøverne ingen forurening, mens der hos 4 institutioner (Børnehuset Tøjhushaven, Bør­nehuset Bækkestien, Vuggestuen Minimax og Børne­huset Lindehuset) blev påvist lettere blyforurenet jord, ved Lindehuset desuden lettere forurening med tjærestoffet benz(a)pyren. Grænseværdierne er dog ikke overskredet så meget, at det vurderes som nød­vendigt at fjerne jorden, idet det vurderes, at der ikke er nogen risiko ved at opholde sig på de undersøgte arealer. Blot skal man overholde nogle forholdsregler, som de pågældende institutioner derfor vil blive vej­ledt om. Indstilles til godkendelse. Godkendt.

08. Kommunen har siden december 2009 samarbej­det med 3 frivillige kirkelige organisationer om hjælpe­ordningen Kirkernes Familiehjælp til særligt økonomisk trængte børnefamilier, idet vurderingen af hvem der har brug for hjælp, er foretaget af kommunale sags­behandlere. De 3 organisationer (Kronjyllands Valgme­nighed, Pinsekirken Randers og den Evangeliske Fri­kirke) har indtil nu selv betalt udgifterne og stillet fri­villig arbejdskraft til rådighed, men søger nu om at få udgifterne på 156.600 kr. dækket af kommunen efter reglerne om tilskud til friviligt socialt arbejde. Denne og andre ansøgninger om tilskud til friviligt socialt arbejde er imidlertid en sag for Socialudvalget, hvorfor Børn og Skoleudvalget alene skal beslutte, om kommunale sagsbehandlere fortsat skal stå for henvisning mv. til ordningen. Det foreslås desuden, at ordningen evalu­eres efter et år. Indstilles til godkendelse. Godkendt.

09. Børn og Skoleudvalgets medlemmer var 09/03 på rundtur til en række institutioner, og der skal samles op på udkommet heraf. Åben drøftelse. Drøftet. Der blev udtrykt ønske om yderligere rundture, fx 1 gang årligt.

10. Status for opfølgning på rapporten om anbrin­gelser uden for hjemmet m.v. En efter­retningssag.

11. Orientering om den seneste udvikling på anbrin­gelsesområdet. En efterretningssag.

12. Meddelelser og orientering. Der blev orienteret om et påbud fra Arbejdstilsynet på skoleområdet, og om at embedsmændene har anket en afgørelse ved­rørende klasselokalers rumfang.

13. Kommende sager. Opsummering af sager til først­kommende og senere møder. En efterretningssag.



 > Det officielle referat


Referater af tidligere møder: 02/03 2010, 09/02 2010, 19/01 2010, 15/12 2009, 24/11 2009, 27/10 2009, 22/09 2009, 01/09 2009, 11/08 2009



Tilbage til Politikværksted Classic


© DitRanders

Valid HTML 4.01 Strict
Valid CSS Level 3

Tørvebryggen ©DitRanders
Tørvebryggen. © DitRanders





Fra bilag til dags­ordenens punkt 07, rapport om for­ureningsundersøgelse:
Analyserne af prøver fra 17 daginstitutioner viser, at de udtagne jordprøver er at kategorisere som rene i hen­hold til Miljøministeriets Jordkvalitetskriterier (dec. 2008-udgave). Dette er en glædelig overraskelse, da jord i byens områdeklassifi­cerede zone pr. definition er at regne som lettere forurenet.
(...)
De udtagne prøvers analy­seværdier ligger for Børne­huset Tøjhushaven, Bør­nehuset Bækkestien, Bør­nehuset Lindehuset og Vuggestuen Minimax me­get tæt på Miljøministeriets kvalitetskriterium for ren jord med yderst beskedne overskridelser for tungme­tallet bly. Intervallet for hvornår en analyseret prø­ve for bly betegnes lettere forurenet, ligger mellem 40-400 mg/kg ts. Analyse­værdierne for de 4 institu­tioner ligger på 48 mg/kg ts, 53 mg/kg ts, 43 mg/kg ts, og 42mg/kg ts.
 
Trekronervej ©DitRanders
Trekronervej. © DitRanders
 
Sct. Mortens Kirke ©DitRanders
Sct. Mortens Kirke. © DitRanders
Fra dagsordenens punkt 02, sagsfremstilling:
Der har i 2009 været føl­gende indberetninger om fysisk magtanvendelser på institutionerne i Randers kommune.
Infanterivej 33: (...) 33 indberetninger om lovlig fysisk magtanvendelse for­delt på 6 forskellige børn. Det er vurderet, at magt­anvendelserne var nødven­dige og alle lå inden for lo­vens rammer. For et barns vedkommende har der væ­ret tale om 19 magtanven­delser (eksempelvis 3 på samme dag). Der er tale om et meget udadreage­rende barn, som i stort omfang har behov for fy­sisk at blive fastholdt eller ført væk fra en situation, hvor han i modsat fald vil være til skade for sig selv eller andre (børn eller voksne).
Ungdomspensionerne: (...) 2 indberetninger om lovlig fysisk magtanvendel­se (...) fordelt på 2 unge. Indberetningerne omhand­ler en konflikt mellem 2 unge, hvor personalet var nødt til at anvende magt mod begge unge for at undgå, at situationen ud­viklede sig.
Bopladsen: (...) 1 indbe­retning om lovlig fysisk magtanvendelse (...), hvor en ung var verbalt og fysisk truende mod en medarbej­der.