Udvalgsmødereferat
Opdateret 12/08 2009
Dagsorden med 17 sager:
01. Orientering om analyse af anbringelser uden for hjemmet m.v. En efterretningssag.
02. Handleplan som opfølgning på ovenstående. Drøftet.
03. Gennemgang af forventet udvikling i elev- og klassetallene i udvalgte skoledistrikter (Vestervangsskolen, Hobrovejens Skole, Rytterskolen, Nyvangsskolen, Hornbæk Skole, Bjerregrav Skole og Munkholmskolen). Drøftet. Beslutning: Der ændres ikke på skoledistrikterne. Se også bloggen Ta' et kik ind i politikværkstedet.
04. Ændring af styrelsesvedtægten for skolerne i Randers Kommune i overensstemmelse med den reviderede folkeskolelov. Godkendt.
05. Som afbureukratiseringsbestræbelse er der indført en 'udfordringsret', der giver mulighed for på forsøgsbasis at afprøve nye måder at gøre tingene på og samtidig blive fritaget for nogle af de gældende statslige regler. Udfordringsretten foreslås anvendt på kravene til skolernes årlige kvalitetsrapport. Godkendt.
06. Kørselsordninger indenfor børne og skoleområdet. En efterretningssag.
07. Ændrede betingelser, herunder mulighed for at udskyde starttidspunktet for madordninger i daginstitutioner. Det foreslås, at det obligatoriske frokostmåltid indføres løbende med start 01/01 2010, 01/08 2010 eller 01/01 2011, og at de enkelte daginstitutioner selv beslutter, om frokostordningen udvides til også at omfatte mellemmåltider. Godkendt, institutioner der deltager i det fælles udbud, skal dog starte 01/08 2010.
08. Kriterier for ferieplanlægning daginstitutioner. Et forslag om kriterier for lavt fremmøde i daginstitutioner og alternativ pasning på grundlovsdag og juleaftensdag sendes til høring i daginstitutionerne.
09. Orientering om status for IT-investeringer på folkeskoleområdet. En efterretningssag.
10. Orientering mulighederne for at styrke de mindste skoler (Asferg Skole, Hald-Kærby Skole og Gjerlev-Enslev Skole). En efterretningssag.
11. Kultur- og Fritidsudvalget har sendt et forslag til kulturpolitik til høring. Børn og skoleudvalget tilslutter sig forslaget med enklete bemærkninger, og med den tilføjelse, at børn og skoleudvalget har tænkt sig selv at lade særlige kulturafsnit indgå i kommende politikker på børn og skoleområdet.
12. Vesterbakkeskolen søger på grund af akut lokalemangel om at måtte leje en pavillon - en udgift der ikke er taget højde for i budgettet. Bevilget. Udgiften indarbejdes i taksterne for næste år.
13. Firkløverskolen har fået ekstra elever og søger om at måtte leje en pavillon til afdelingen i Paderup - en udgift der ikke er taget højde for i budgettet. Bevilget. Udgiften indarbejdes i taksterne for næste år.
14. Et skolebestyrelsesmedlem ved Kristrup Skole, Marie Lilleriis Nielsen, har ikke længere børn på skolen og ønsker at udtræde. En de facto efterretningssag. Suppleant Anette Gøbel Elmose indtræder i stedet.
15. Forberedelser til 2010-budgettet. Drøftet.
16. Meddelelser og orientering. Opslag af skolechefstilling taget til efterretning. Udbygning på daginstitutionsområdet tages op på næste møde.
17. Kommende sager. Opsummering af sager til førstkommende og senere møder. En efterretningssag.
Tilbage til Politikværksted Classic
'Krukken' (skulpturens navn) er 6 meter høj, skabt af kunstneren Mogens Møller og afsløret i 1990. © DitRanders |
Fra dagsordenens punkt 02, sagsfremstilling: Analysen af udgiftsniveauet viser, at Randers Kommune gennemsnitligt har større udgifter til området børn og unge med særlige behov pr. 1000 indbygger end sammenligningskommunerne. De relativt store udgifter kan ikke tilskrives et større antal sager, men et relativt højt omkostningsniveau pr. sag primært til anbringelserne indenfor kategorierne 'Plejefamilier og opholdssteder for Børn og unge' samt 'Forebyggende foranstaltninger for børn og unge'. | |
Kulkran. Energi Randers' karakteristiske kran på Randers Havn blev oprindeligt indkøbt til udelukkende at håndtere kul, i dag er opgaverne mere mangeartede. © DitRanders |
Fra bilag til dagsordenens punkt 03, notat vedrørende skoledistrikter: Hobrovejens Skole: Skolen vil ifølge prognosen opleve et fald i elevtallet hen over perioden. Nyvangsskolen: Prognosen beskriver et stigende elev- og klassetal gennem hele perioden. Rytterskolen: Skolen vil opleve et fald i elev- og klassetallet de kommende år. Vestervangsskolen: Prognosen beskriver et markant fald i elev- og klassetallet. Hornbæk Skole: Skolen har et svagt faldende elevtal gennem perioden. Munkholmskolen: Prognosen viser, at der vil være et stigende elev- og klassetal de kommende år på skolen. Bjerregrav Skole: Skolens elevtal vil i de kommende år være på niveau med det nuværende. | |