Udvalgsmødereferat
Opdateret 03/03 2010
Dagsorden med 15 sager.
01. En sammenhængende politik fra 2006 for børn og unge med særlige behov for støtte er blevet gennemgået i løbet af efteråret 2009, og der foreligger nu et udkast til en revideret politik med en ny struktur (men uændret målsætning). Udkastet sendes nu i høring hos de relevante interessenter, idet det samtidig blev besluttet, at der skal tilføjes et afsnit om det stigende behov, hvis bagvedliggende årsager ikke er klarlagt, samt et ønske om initiativer på nationalt plan.
02. Status for klagesager vedrørende henvisninger til specialundervisning i folkeskolen for skoleåret 20092010 viser, at Klagenævnet for Vidtgående Specialundervisning har behandlet 5 klager. Forældrene har fået medhold i de 3, hvorefter kommunnen har rettet ind efter Klagenævnets afgørelse. En efterretningssag.
03. Hvert 3. år skal alle daginstitutioner og dagplejen udarbejde en børnemiljøvurdering, som kortlægger det fysiske, psykiske og æstetiske børnemiljø. Desuden skal der laves pædagogiske læreplaner, som skal evalueres og drøftes årligt. Der gøres status over dette. En efterretningssag.
04. Efter at en lokalplan for området blev vedtaget på Byrådets møde 26/10 2009 er der nu lavet tegninger og udbudsmateriale til en ny Naturskole. Anlægsudgiften forventes at være 17,2 mio. kr. Der søges derfor en bevilling på dette beløb (hvoraf Aage V. Jensen Naturfond bidrager med 7,5 mio. kr. og Friluftsrådet med 1 mio. kr.). Videresendes til godkendelse i Økonomiudvalget og Byrådet.
05. Et anlægsarbejde med udvidelse af 2 daginstitutioner i Helsted og Hornbæk med vuggestue- og børnehavegrupper er afsluttet, og det endelige anlægsregnskab foreligger nu. Udgiften på knap 7 mio. kr. holder sig lige inden for bevillingen, men da beløbet er over 2 mio. kr., skal regnskabet behandles politisk. Videresendes til godkendelse i Økonomiudvalget og Byrådet.
06. Et anlægsarbejde med modernisering og renovering af Fårup Skole med bl.a. varmestyringsanlæg og lokaleændringer er afsluttet, og det endelige anlægsregnskab foreligger nu. Udgiften på 2,4 mio. kr. holder sig rigeligt inden for bevillingen (knap 3 mio. kr.), men da beløbet er over 2 mio. kr., skal regnskabet behandles politisk. Videresendes til godkendelse i Økonomiudvalget og Byrådet.
07. En 'arvesag' fra Gl. Randers Byråd: et anlægsarbejde med udbygning på Hornbæk Skole med etablering af 2 nye klasselokaler er afsluttet, og det endelige anlægsregnskab foreligger nu. Udgiften på 4 mio. kr. overskrider bevillingen med ca. 0,4 mio. kr., begrundet i dels prisstigninger i tidsrummet fra planlægningen i 2006-2007 til færdiggørelsen i 2009, dels skærpede brandsikringskrav. Overskridelsen hentes rigeligt ind ved mindreforbruget på anlægsarbejdet i næste punkt, men da beløbet er over 2 mio. kr., skal regnskabet behandles politisk. Videresendes til godkendelse i Økonomiudvalget og Byrådet.
08. Endnu en 'arvesag' fra Gl. Randers Byråd: et anlægsarbejde med en række om- og udbygningsarbejder på Rytterskolen og Vorup Skole er afsluttet, og det endelige anlægsregnskab foreligger nu. Udgiften på 24,2 mio. kr. holder sig rigeligt inden for bevillingen (25,6 mio. kr.), men da beløbet er over 2 mio. kr., skal regnskabet behandles politisk. Videresendes til godkendelse i Økonomiudvalget og Byrådet.
09. En opgørelse over uafsluttede anlægsprojekter i 2009 viser, at der er uforbrugte rådighedsbeløb på 159,9 mio. kr., og det foreslås, at beløbet overføres til 2010. En økonomi-teknisk ting. Videresendes til godkendelse i Økonomiudvalget og Byrådet.
10. Randers har sammen med 23 andre kommuner givet tilsagn om at være en Sciencekommune og hermed forpligtet sig til at iværksætte en strategi for udviklingen af naturfagsområdet, der spiller sammen med kommunens strategi for erhvervsudvikling. En arbejdsgruppe har derfor lavet en 'Naturfaglig strategi for Randers Kommune', som nu er færdig. En efterretningssag.
11. Status for opfølgning på rapporten om anbringelser uden for hjemmet m.v. En efterretningssag.
12. Orientering om den seneste udvikling på anbringelsesområdet. En efterretningssag.
13. Meddelelser og orientering. Der blev givet en status for ungeprojektet. En efterretningssag.
14. Kommende sager. Opsummering af sager til førstkommende og senere møder. En efterretningssag.
15. Der gives en orientering om tilbuddene inden for skoleområdet (folkeskolerne/skolefritidsordninger, specialpædagogisk indsats i form af specialskoler og specialklasser), og om klubvirksomhed, fritidshjem, UU Randers, Ungdomsskolen og Pædagogisk Udvikling.
En efterretningssag.
Referater af tidligere møder: 09/02 2010, 19/01 2010, 15/12 2009, 24/11 2009, 27/10 2009, 22/09 2009, 01/09 2009, 11/08 2009
Tilbage til Politikværksted Classic
Skovbakken. Skulptur af Ole Barslund. © DitRanders |
Fra dagsordenens punkt 03, sagsfremstilling: Siden 2004 har der været krav om, at alle daginstitutioner og dagplejen i en kommune skal udarbejde pædagogiske læreplaner. Den pædagogiske læreplan beskriver målene for børnenes læring og det pædagogiske arbejde med udgangspunkt i 6 hovedtemaer, nemlig: - Barnets alsidige personlige udvikling - Sociale kompetencer - Sprog - Krop og bevægelse - Naturen og naturfænomener - Kulturelle udtryksformer og værdier Herudover præciserer dagtilbudsloven, at metoder, aktiviteter og mål skal beskrives i forhold til udsatte børn. | |
Naturskolen. Det planlagte projekt, jfr. dagsordenens punkt 04. © DitRanders | ||
Randers Havn. © DitRanders.dk | ||