DitRanders.dk
- det er DIT Randers

Udvalgsmødereferat

Opdateret 26/03 2010

Sundheds- og Ældreudvalget

Referat af møde 25/03 2010

Dagsorden med 10 sager.

01. Der skal næste år købes nyt inventar til det nye Sundhedscenter, som er ved at blive bygget på Thors Bakke. Prisen ventes at løbe op i 9,2 mio. kr., hvoraf en stor del skyldes dyrt specialudstyr til den kommu­nale Tandpleje. Tandplejen holder i dag til i lokaler på Reiersensvej, som ventes at kunne sælges for 6 mio. kr. Det foreslås derfor gjort næste år, og pengene brugt til inventar, mens de resterende 3,2 mio. kr. skal indarbejdes, når der senere på året skal lægges bud­get for 2011 og de følgende år. Videresendes til god­kendelse i Økonomiudvalget og Byrådet.

02. Forligspartierne bag budget 2010 indgik i begyn­delsen af marts 2010 et tillægs-forlig, der blandt andet indbærer, at der skal etableres et såkaldt 'trygheds­hotel' ved Kollektivhuset - en betegnelse der dækker over 15 korttidspladser til forebyggelse af hospitalsind­læggelser og til anden aflastning. Denne del af tillægs-forliget skal nu udmøntes i en anlægsbeviling på 5,1 mio. kr. til indretning af Kollektivhusets nedlagte pleje­afdeling til det nye formål. Indstilles til godkendelse. Videresendes til godkendelse i Økonomiudvalget og Byrådet.

03. Der er lavet et forslag til en tidsplan og en proce­dure for, hvordan tilrettelæggelse af og forhandlinger om budget 2011 skal køres senere i år på Sundheds- og Ældreudvalgets område. En økonomi-teknisk/pro­cedureteknisk ting. Indstilles til god­kendelse. Godkendt.

04. Et spørgsmål om placering af 11 'skæve' boliger inkl. fælleshus ('Åbo 2') til personer med dobbeltdia­gnoser skal tages op til ny behandling, efter at udval­get på sit møde 04/03 2010 pegede på Blommevej blandt i alt 3 mulige placeringer. De 2 andre er Kristrup Engvej ved Tronholmen (meget lavtliggende) og Toldbod­gade (også meget lavtliggende, desuden på den 'for­kerte' side af strandbeskyttelseslinjen). Derfor blev det til Blommevej (ugenert, gode udvidelsesmu­ligheder), men på vej til endelig godkendelse i Byrådet blev sa­gen på Økonomiudvalgets møde 15/03 2010 i stedet sendt tilbage til Sundheds- og Ældreudvalget med en opfor­dring til revurdering af placeringen. Åben drøftelse. Udvalget fastholder Blommevej-placeringen og videre­sender til godkendelse i Økonomiudvalget og Byrådet.

05. Der gives en orientering om Psykiatriområdets økonomiske forhold, bl.a. om et gennem flere år opar­bejdet overskud, sidste år på knap 7 mio. kr. Over­skuddet er udtryk for en bevidst opsparing til gennem­førelse af hjemløseplanen, og også en realisering af det i foregående punkt nævnte 'Åbo 2'-projekt inden for den samlede ramme er afhængig af, at overskud­det reserveres hertil. En efterretningssag.

06. Der er lavet udkast til en 4-årig samarbejdsaftale mellem Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet og Randers Kommune (og Århus og Syddjurs), gående ud på et mere direkte samarbejde mellem forskning og praksis. For at komme videre skal embedsmændene have en bemyndigelse til endeligt at indgå aftalen. Videresendes til godkendelse i Økonomiudvalget og Byrådet.

07. Ifølge Sundhedsloven skal kommunen og regio­nen i hver valgperiode indgå en sundhedsaftale, næ­ste gang med virkning fra årsskiftet 2010/2011. For­målet med sundhedsaftalen er at fremme sammen­hængende patientforløb, hvorfor aftalen også om­handler de snitflader, der er mellem kommune og region. Der gøres status over arbejdet med og tids­planen for sundhedsaftale(r) - idet nemlig opgaven er tredelt: en fælles aftale for alle kommuner i Midtjylland, en fælles fælles for kommunerne under Regionshospi­talet Randers og en særskilt for Randers. En efterret­ningssag. Samtidig skal der tages stilling til, hvor stor vægt der skal lægges på et særligt fokusemne, der er udvalgt til den kommende sumhedsaftale, nemlig 'soci­ale forskelle i sundhed'. Åben drøftelse. Drøftet, ud­valget ønsker også fokus på unge med psykiske lidel­ser.

08. På et seminar 10–11/03 2010 opstillede udvalget en række milepæle for sit arbejde i valgperioden, fordelt på emner som sundhed, ældre og psykiatri. Indstilles til godkendelse. Godkendt.

09. På samme seminar besluttede udvalget en formel forretningsgang for sin måde at arbejde på i valgperi­oden. Indstilles til godkendelse. Godkendt.

10. I forlængelse af det egentlige udvalgsmøde gives der dels en introduktion til Sundhedsområdets orga­nisation og tilbud, dels præsenteres den nye leder af Tandplejen og endelig præsenteres Rehabiliterings­enheden. En efterretningssag.



 > Det officielle referat


Referater af tidligere møder: 04/03 2010, 11/02 2010, 13/01 2010, 17/12 2009, 26/11 2009, 29/10 2009, 08/10 2009, 01/10 2009, 03/09 2009, 13/08 2009



Tilbage til Politikværksted Classic


© DitRanders

Valid HTML 4.01 Strict
Valid CSS Level 3

Skovbakken ©DitRanders
Skovbakken. Skulptur af Ole Barslund. © DitRanders





Fra dagsordenens punkt 02, sagsfremstilling:
Kollektivhusets plejeafde­ling har stået ubenyttet, siden beboerne flyttede over i 36 nye plejeboliger
i september 2008.
Byrådet bevilgede 31/08 2009 1 mio. kr. til moder­nisering af ejendommens stueetage, som nu rummer lokaler til aktivitetscenter, natcenter, administration og øvrige medarbejder­faciliteter.
1. salen ønskes anvendt til i alt 15 korttidspladser med betegnelsen Trygheds­hotel Randers, som tager sigte på sundhedsfremme og forebyggelse.
Hotellet skal bestå af 5 pladser til forebyggelse af sygehusindlæggelser, 4 pladser til selvindskrivning og 6 pladser til øvrige af­lastningsformål.
(...)
Hotellet påregnes ibrug­taget pr. 01/01 2011.
 
Tronholmparken ©DitRanders
Tronholmparken. © DitRanders
 
Den jødiske begravelsesplads ©DitRanders
Den jødiske begravelsesplads. © DitRanders
Fra bilag til dags­ordenens punkt 06, samarbejdsaftale:
Aftalen ses af alle parter som et første forsøg på at operationalisere den kom­munale forpligtelse til at bi­drage til forskning.
Det er visionen at samar­bejdet skal fungere:
- som et pilotprojekt for udvikling af det fremtidige samarbejde mellem midt- og nordjyske kommuner og Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet
- som et redskab til sikring af en dynamisk og inter­aktiv udvikling af praksis, forskning og uddannelse inden for folkesundheds­området
- med udvikling også af et nordisk samarbejde mellem lokale aktører og forsk­ningsinstitutioner, som baseres på interaktion med Nordiska Högskolan för Folkhälsovetenskap (NHV), Göteborg