Udvalgsmødereferat
Opdateret 04/11 2009
Dagsorden med 8 sager.
01. Efter at økonomien på ældreområdet i 2007 og 2008 gav underskud, blev der for 2009 gennemført en række tiltag for at sikre, at budgettet kunne overholdes i 2009. Status pr. oktober er, at ikke alle de planlagte tiltag er blevet realiseret på de forventede tidspunkter, primært på grund af beskæftigelsesudviklingen, der har betydet mindre naturlig afgang end forventet. Men alle områdecentre vurderer, at de i forhold til 2010 vil være 'på plads' til at overholde deres budgetter. For at kunne starte på en frisk foreslås underskuddene fra 2007 og 2008 løftet over i en central pulje, der afvikles over en 2-årig periode frem til 2011. Samtidig foreslås det at videreføre ældreområdets nuværende fordelingsmodel, hvori indgår afvikling af underskud fra tidligere år, idet der er etableret stærkere forretningsgange, budgettilpasninger, central controllerfunktion m.v. som støtte til at overholde budgetterne. Videresendes til godkendelse i Økonomiudvalget og Byrådet.
02. Økonomiudvalget (et flertal - Bjarne Overmark (BL) stemte imod) har sendt et forslag til nye økonomistyringsregler til høring. Det nye består i, at området for ikke-rammebelagte udgifter reduceres med 0,7 mia. kr., fra 1,7 mia. kr. til 1 mia. kr. De 0,7 mia. kr. (til udsatte børn og unge samt voksen/handicapområdet) gøres rammebelagte. Et flertal i Sundheds- og Ældreudvalget tilslutter sig forslaget om at gøre det specialiserede socialområde rammebelagt, idet et ændringsforslag fra Aage Stenz (S) om at fastholde 'demografireguleringen' blev vedtaget. 3 stemte for (S+BL), 2 stemte imod (V) og 1 stemte blankt (K). Den samlede indstilling blev derefter bekræftet med alle stemmer mod 1 (BL). Fastholdelse af demografireguleringen vil sige, at prognoser og forventede udviklinger indregnes pr. automatik ud fra bl.a. KL's skøn. Uden denne ændring vil enhver regulering skulle sagsbehandles selvstændigt og godkendes i Byrådet fra gang til gang.
03. Efter at budgettet for 2010 er på plads, er der beregnet nye madservice-takster (se spalten til højre for billedet), som skal formelt godkendes. Videresendes til godkendelse i Økonomiudvalget og Byrådet.
04. Region Midtjylland har sendt et udkast til praksisplan på kiropraktikområdet i høring hos blandt andre Sundhedsstyrelsen. Randers Kommune har fået en kopi, men er ikke høringspart, hvorfor materialet alene er til orientering. En efterretningssag.
05. Kommunens aftale med Regionen om specialtandpleje skal fornys. Den nye aftale er identisk med den tidligere/nuværende, og prisen er også den samme. Indstilles til godkendelse, idet det samtidig foreslås, at det, med mindre der er væsentlige ændringer i behov, priser eller lignende, overlades til embedsmændene at håndtere fremtidige aftalefornyelser på området på egen hånd. Godkendt.
06. Medarbejdere på natarbejde har, under visse nærmere bestemte omstændigheder, krav på et tilbud om ekstra helbredskontrol, idet tilbuddet er frivilligt for medarbejderen. Opgaven er løst forskelligt - nogle steder opfordres medarbejderne til at få helbredskontrollen udført hos egen læge, andre steder er opgaven overladt til BST, og der er nu lavet en evaluering på ordningen/ordningerne. I alt har 112 fået tilbudt en helbredsundersøgelse, heraf har 50 har benyttet sig af tilbuddet. Der er en vis tendens til, at egen læge ikke i alle tilfælde er bekendt med ordningen, og hvad der egentlig skal undersøges for, mens det for BST's vedkommende er den sundhedsfaglige/lægefaglige vurdering, der er det svage punkt. Til gengæld får arbejdsstedet en samlet tilbagemelding om medarbejdernes helbredstilstand, og om forhold
på arbejdspladsen man skal være opmærksom på. En efterretningssag.
07. En arbejdsgruppe nedsat sammen med fagforeningen FOA har lavet et oplæg til et projekt 'Større trivsel - mindre sygefravær'. Det foreslås, at Sundhed og Ældre indstifter en 'trivselsstafet', som skal gå på omgang mellem forskellige arbejdssteders MED-udvalg. Disse skal beskrive et eller flere tiltag der fremmer trivsel på deres arbejdsplads - hvad enten de er gennemført, igangværende, eller en idé som man arbejder med - og efterhånden som stafetten går videre, opsamles og udbredes alle forslag til alle. En efterretningssag, idet arbejdsgruppens forslag skal behandles i MED-områdeudvalget for Sundhed og Ældre.
08. Klagerådssag (lukket sag).
Referater fra tidligere møder:
08/10 2009, 01/10 2009, 03/09 2009, 13/08 2009
Tilbage til Politikværksted Classic
Essex Park. © DitRanders |
Fra dagsordenens punkt 03, sagsfremstilling: Det foreslås at prisen for en udbragt hovedret fastsættes til 42 kr. i 2010 mod 41 kr. i 2009. Endvidere er der en takst for en lille hovedret. Denne har i 2009 kostet 37 kr., men da forskellen mellem produktionsprisen for en almindelig og en lille portion kun er ca. 1 kr., foreslås det, at disse priser over en årrække tilnærmes hinanden, og at der i 2010 opkræves 39 kr. herfor. Prisen for en biret foreslås uændret til 10,25 kr. Priserne for en 'fuldkost-pakke' på ældrecentrene fastsættes normalt i forhold til forbrugerprisen ved madudbringningen. Det foreslås derfor, at prisen for en fuldkostpakke i 2010 fastsættes til 2925 kr. med 1 hovedret og 1 biret, og 2690 kr. med 1 hovedret. Prisen i 2009 var hhv. 2850 kr. og 2625 kr. Endelig foreslås det, at prisen for hjemmeboende pensionister, der spiser dagens middag på områdecentret, fastsættes til 43 kr. (hovedret + biret). Prisen i 2009 var 42 kr. | |
Randers Stadion. © DitRanders | ||
Bauhaus set fra Århusvej. © DitRanders | ||