DitRanders

|  FORSIDE  |  BLOG  |  POLITIKVÆRKSTED  |  FRA PARTIERNE  |  FRA KOMMUNEN  |  OM  |

Sjældent er en selviscenesættelse lykkedes så godt, både med hensyn til at sætte dagsordenen og med hensyn til at fremstille sig selv som åbenhedens og retfærdighedens uselviske forkæmper. Forstilt uselvisk

Byrådet i selvsving

Man skulle tro, at Randers ikke har et eneste problem der trænger til at blive løst, siden alt hvad byrødderne interesserer sig for, er den gamle KMD-sag fra sidste år. Men nu er det heldigvis (?) snart tid for et skrækindjagende spareudspil til næste års budget, så Byrådet kan komme ud af sit selvsving og begynde at snakke politik i stedet.

Siden byrådsmedlem Mogens Nyholm (R) sidste fredag kortsluttede den demokratiske proces og på egen hånd offentliggjorde (en del af) den indtil  dafortrolige KL-rapport om KMD-sagen, er både sagen og Byrådet gået i selvsving.

Nyholm må godte sig svært. Sjældent er en selviscenesættelse lykkedes så godt, både med hensyn til at sætte dagsordenen og med hensyn til at frem­stille sig selv som åbenhedens og retfærdighedens uselviske forkæmper. Forstilt uselvisk, vel at mærke, for det som forløbet især har afsløret, er at det for Nyholm først og fremmest drejer sig om Nyholm selv, ikke om sagen.

Sagens substans var i forvejen velbelyst, og selv om det — bevares — altid er interessant når en analyse her på bloggen i store træk bliver bekræftet, så kunne Nyholm jo have lækket rapporten for længst, hvis det bare var det han ville. Fx i november-december sidste år, da først den ene, så den anden og til sidst den tredje direktør sagde farvel, og direktionen måtte ommøbleres i flere omgange, eller i marts i år, da også kommunaldirektøren tjekkede ud. Og han kunne have gjort det uden at sætte sig selv i centrum, ja han kunne have holdt sig helt uden for rampelyset ved simpelt hen at give en journalist en kopi af rapporten underhånden

Det er sådan man gør, hvis man betragter sagen som vigtigst. Hvis man betragter sig selv som vigtigst, gør man som Nyholm gjorde.

Der er kort sagt ikke rigtig nogen saglig grund til fortsat at beskæftige sig med sagen. Den er afsluttet, direktørerne er rejst, og der burde være nok andet — og reelt — at tage fat i for politikerne.

Problemet er bare, at de ikke selv kan se det. Randers Amtsavis spørger i dag i printudgaven hele raden rundt blandt byrådets partier, hvad der skal til for at lægge sagen død. Svarene veksler, ganske forstemmende, fra at nogle andre end den adspurgte skal gøre noget, og til ’ved ikke’.

Så her er et par forslag: Fremsæt og argumentér for et politisk initiativ, få en idé, luft en vision. Tal om noget andet. Og gør det selv, i stedet for at vente på at Nyholm om formentlig først meget længe bliver træt af at sole sig i opmærksomheden.

Det eneste der skal til for at sætte en ny dagsorden er initiativer, ideer og visioner, og sådan nogle har politikere jo altid. Ikke?

Alternativt må vi vente på opførelsen af den årlige ritual-dans om budgettet. Det plejer at være her i august, gerne i RandersUgen hvor vælgernes interesse for politik er lidt mere adspredt end ellers på grund af de mange arrangementer, og opskriften er den samme hver gang: først melder man et stort sparekrav ud, og et stykke tid efter vedtager man noget der er knap så slemt, med det resultat at vælgerne når at blive mere lettede end utilfredse.

Sidste år gik det præcis sådan, med en optakt, et mellemspil og en blød(ere) landing, og sådan kommer det til at gå igen i år. Vi venter sådan set kun på at blive jaget en skræk i livet, så vi kan komme i gang med dette års udgave af opførelsen. Ritual eller ej, det bliver på sin vis en lettelse med noget nutidigt frem for en gammel personalesag.


For dem der trods alt endnu ikke har fået nok af KMD-sagen er her et par links:

Byrådets beslutning om offentliggørelse af KL-rapporten og selve dokument­samlingen ligger på Randers Kommunes hjemmeside.

Nyholms lækkede version — lidt forskellig fra den officielle, men den fylder mindre og er hurtigere at downloade — samt hvad Nyholm selv kalder sin ’bevisførelse’ findes på de radikales hjemmeside.

Venstres hjemmeside findes et debatindlæg af Anders Buhl-Christensen, der adskiller sig fra stort set alt andet diverse politikere hidtil har sagt og skrevet, derved at han indrømmer og beklager forskelligt, som han gerne ville have gjort anderledes.

Endelig bringer amtsavisen.dk i dag en kommentar af Bent Peter Larsen. Det er ikke hverdagskost, at embedsmænd blander sig i en debat mellem politikere, men på den anden side er der ikke meget i denne sag, der er hverdagskost. Heller ikke at embedsmændenes fagforening DJØF forlanger borgmesteren sat på plads af byrådet (hvilket ikke kommer til at ske), eller for dens sags skyld at Nyholm boykottede byrådsmødet i mandags.

(05/08 2011)


OPDATERING

Et enkelt link mere: Borgmesteren og DJØF-formanden mundhugges nu yderligere.

(06/08 2011)

Mogens Nyholm (R)
Mogens Nyholm, byrådsmedlem (R)

DitRanders   ·   Uafhængigt lokalpolitisk website   ·   Kontakt: Redaktion@DitRanders.dk


Valid HTML 1.0 Strict   Valid CSS Level 3