DitRanders

|  FORSIDE  |  BLOG  |  POLITIKVÆRKSTED  |  FRA PARTIERNE  |  FRA KOMMUNEN  |  OM  |

Nogle borgere og medarbejdere har overbevisende vist, at her var nogle spareforslag, der ville gøre ondt værre. Derfor har vi valgt at finde en anden løsning

Besparelse lempes

To døgn før den endelige vedtagelse i Byrådet bløder et tillægsforlig lidt op på besparelserne. To små daginstitutioner skånes, sammenlægning af skole­ledelser udsættes, og børnene skal alligevel ikke sjældnere til tandlæge.

Forligsparterne S, V, K, DF, SF og Erik Poulsen (up) har ladet sig overbevise af borger- og andre protester og har skåret 1,5 mio. kr. af budgetforligets samlede spare-ramme på 94,4 mio. kr. Der er ikke besluttet erstatnings-besparelser, i stedet bliver den kommunale kassebeholdning tilsvarende mindre.

Borgmester Henning Jensen Nyhuus (S) kalder tillægsforliget 'et udtryk for den meget demokratiske proces, vi har haft omkring budgetforliget. Nogle borgere og medarbejdere har overbevisende vist, at her var nogle spare­forslag, der ville gøre ondt værre. Derfor har vi valgt at finde en anden løsning,' siger borgmesteren i en udtalelse.

De 2 daginstitutioner, der slipper for at blive lukket, er Smørhullet i Søren Møllersgade (21 halvdagsbørn) og Naturfidusen i Værum-Ørum (43 børn). Til gengæld for deres overlevelser ophører de som selvstændige institutioner, og lægges ind under andre.

Budgetforligets sammenlægning af skoleledelser på Hald/Korshøjskolen og Gjerlev/Grønhøjskolen udgår også, men kan snart komme på banen igen. Det er en del af det oprindelige budgetforlig, at skolestrukturen i sin helhed skal til debat og revurdering, så når der i 2012 skal konkluderes og træffes beslutninger, kan ledelses-sammenlægningen på de 2 skoler, og måske flere til, komme i spil på ny.

Endelig indgik det i det oprindelige budgetforlig, at børnene under børne­tandplejen kun skulle til tandlæge hvert andet år. Den besparelse droppes helt.


Se også de tidligere blogs om budgetforliget, Budgetforbrødring og LO-aftalen brudt, her på sitet samt omtalen af tillægsforligetkommunens hjemmeside.

(13/10 2010)


Henning Jensen Nyhuus (S).
© DitRanders

DitRanders   ·   Uafhængigt lokalpolitisk website   ·   Kontakt: Redaktion@DitRanders.dk


Valid HTML 1.0 Strict   Valid CSS Level 3