Udvalgsmødereferat
Opdateret 14/01 2010
Dagsorden med 8 sager.
01. Med ny formand og nye/andre medlemmer end i foregående byrådsperiode er der lavet et forslag til et forløb, der skal introducere udvalgsmedlemmerne til Miljø- og Teknikudvalgets sagsområde. Godkendt med en enkelt datoflytning.
02. Ligeledes fordi man går ind i en ny byrådsperiode, skal udvalget med sine nuværende medlemmer tage stilling til et forslag til forretningsorden. Godkendt.
03. Endvidere får udvalgsmedlemmerne lejlighed til at komme med hver deres bud på, hvilke politiske mål og indsatsområder udvalget skal arbejde med i løbet af byrådsperioden. Der er tale om ren informationsindsamling - en politisk debat og prioritering vil først blive foretaget ved en senere lejlighed.
04. En status for behandling af sager vedrørende husdyrgodkendelser viser, at der i 4. kvartal af 2009 er afgjort 8 sager - dvs. det samlede antal i 2009 kom op på 29 afgjorte sager mod forventet 65 sager. Der resterer fortsat 11 sager fra før 01/06 2008, dertil kommer 19 ligeledes ikke færdigbehandlede sager, der er kommet til i tiden 01/06 2008 – 01/08 2009. Der foreslås i den anledning et nyt sæt målsætninger og principper for prioritering til afløsning for den hidtidige handleplan for nedbringelse af sagspuklen. Ifølge forslaget skal de 11 ældste sager - resterne af den oprindelige sagspukkel - være afgjort senest 01/10 2010, mens der for de øvrige/senere sager angives nærmere frister alt efter sagstype. Taget til efterretning, idet et mindretal (Jens Peter Hansen (V) og Julie Bay-Hahn (k)) stemte imod målsætningerne. Videresendes til godkendelse i Økonomiudvalget og Byrådet.
05. På budgettet for 2010 er der afsat et rådighedsbeløb på 1,1 mio. kr. til 'diverse vejprojekter', dvs. anlægsarbejder der ikke specifikt er afsat penge til. Der skal derfor ske en prioritering af en stribe projekter, der kandiderer til at få del i rådighedsbeløbet, nemlig: et cykelprojekt (hvor staten bidrager med mindre end forventet), et lyskryds på Udbyhøjvej (hvor der ikke er afsat penge nok), et støjvold-projekt for Vorup, Hornbæk og Helsted (hvor de 2 sidstnævnte mangler), færdiggørelse af Torupdalvej (hvortil der er søgt penge i en statslig lånepulje), samt ændring af motorvejsafkørslen ved Fragtmandscentralen så den kan bruges af modulvogntog (der forhandles med Fragtmandscentralen om en fordeling af udgiften). Det besluttedes, at cykelprojektet igangsættes nu, men strækkes ind i 2011, at støjvold-projektet fortsættes og den årlige merudgift på 140.000 kr. finansieres af rådighedsbeløbet, og at stillingtagen til Torupdalvej- og mod afventer igangværende afklaring af låne-/medfinansieringsmuligheder. Lyskrydset ved Udbyhøjvej lægges i skuffen indtil videre.
06. Et forslag til lokalplan for tæt-lav bebyggelse med 21 110-120 kvadratmeter store 1 etages rækkehuse i Drastrup har været i offentlig høring, uden at der er kommet indvendinger. Lokalplanen sikrer en ensartet bebyggelse med husene trukket tilbage fra de omkringliggende veje, samtidig udlægges en ny boligvej og et fælles friareal. Desuden indgår et bevaringsværdigt dige mod øst som en del af de fælles friarealer. Lokalplanområdet ligger på hjørnet af Skolevej og Dybdalvej i Drastrup og rummer i dag det (nedlagte) landbrug Drastrupgård. Det er ejeren af dette, der ønsker at nedrive de eksisterende bygninger og udstykke grunden til boliger, hvilket indbærer, at arealet overføres fra landzone til byzone. Der bliver tilkørsel til udstykningen fra Dybdalvej, og boligvejen inde på lokalplanens område kommer til at hedder Drastrupgårdsvej efter den nuværende ejendom. Videresendes til endelig godkendelse i Økonomiudvalget og Byrådet.
07. Jens Peter Hansen (V) foreslår 'med henblik på at fremme produktionen af vedvarende energi i Randers kommune samt for at kompensere for manglende plangrundlag for vindmøller i Kommuneplan 2009', at 'behandling af indkomne ansøgninger om opsætning af vindmøller påbegyndes straks, såfremt en sådan straks-behandling vil betyde, at sagsbehandlingen kan afsluttes hurtigere end ved at afvente færdiggørelse af igangværende arbejde med den overordnede vindmølleplan'. Et gammelt stridspunkt - siden kommunen overtog vindkraftplanlægningen fra daværende Århus Amt i 2007, er der modtaget ansøgninger om opstilling af i alt 11 vindmøller på 3 lokaliteter, uden at der endnu er vedtaget en samlet kommunal vindmølleplan. Spørgsmålet er så, om de 3 ansøgere skal vente på den samlede plan eller ej. Udvalget har tidligere (= i foregående byrådsperiode) truffet beslutninger, der kunne tolkes både for og imod, men seneste status er, at vindmølleplanen skal på plads først. Jens Peter Hansens forslag vil afklare, om dette fortsat er gældende. Forslaget tages op igen på næste møde, idet det inden da skal have gennemgået egentlig sagsbehandling hos embedsmændene.
Referater af tidligere møder: 17/12 2009, 26/11 2009, 29/10 2009, 01/10 2009, 03/09 2009,
Tilbage til Politikværksted Classic
Fjordvang. © DitRanders |
Fra dagsordenens punkt 04, sagsfremstilling: Målsætning for ansøgnin- ger modtaget før 01/06 2008 (sagspuklen): - Alle sager (11 stk.) afsluttes senest 01/10 2010. Målsætning for sagsbehan- dlingstider for sager modtaget efter 01/06 2008 - Fra 01/01 2010: Alle ansøgninger er afgjort senest 12 måneder efter at de er vurderet som værende fuldstændige. - Fra 01/04 2010: Alle ansøgninger er afgjort senest 9 måneder efter, at de er vurderet som værende fuldstændige. - Fra 01/10 2010: Alle ansøgninger efter husdyrlovens §11 og §16 er afgjort senest 6 måneder efter, at de er vurderet som værende fuldstændige, mens alle ansøgninger efter lovens §12 er afgjort senest efter 9 måneder efter, at de er vurderet som værende fuldstændige. (...) Ansøgninger om tilladelse efter § 10 i husdyrloven afgøres fra 1. januar 2010 senest 5 måneder efter, at de er vurderet som værende fuldstændige. | |
J.V. Martins Plads. © DitRanders | ||
BioCity. © DitRanders |
Fra dagsordenens punkt 05, sagsfremstilling: På investeringsoversigten er der under Miljø- og Teknikudvalget optaget en række anlægsprojekter. Der er ud over de projekter, der er på investeringsoversigten, udtrykt ønske om gennemførelse af flere andre projekter. Udvalget anmodes om at prioritere, hvilke anlægsprojekter der skal finansieres af det afsatte rådighedsbeløb til 'diverse vejprojekter'. (...) Under Miljø- og Teknikudvalget er der afsat 1,1 mio. kr. til 'diverse vejprojekter', som endnu ikke er disponeret. De økonomiske styringsregler i Randers Kommune giver ikke mulighed for, at udvalget kan foreslå projekter gennemført uden forslag til finansiering. Miljø- og Teknikudvalget kan derfor over for Byrådet alene stille forslag om anvendelsen af beløbet til 'diverse vejprojekter', eventuelt foreslå Byrådet en anden disponering af det samlede anlægsbudget. | |