Udvalgsmødereferat
Opdateret 26/11 2009
Dagsorden med 12 sager + legater.
01. En budgetkontrol for hele det kommunale område - altså ikke kun Socialudvalgets - viser, at driftsudgifterne har været 16,3 mio. kr. højere end budgetteret. Til gengæld har anlægsudgifterne været 14,2 mio. kr. mindre end budgetteret. Begge afvigelser kræver formelle tillægsbevillinger, for anlægsudgifternes vedkommende en såkaldt 'negativ tillægsbevilling', idet pengene jo er sparet. Videresendes til godkendelse i Økonomiudvalget og Byrådet.
02. Samme øvelse som i foregående punkt, men udelukkende bestående af omposteringer mellem forskellige bevillingsområder - udgiftsmæssigt er slutfacit det samme. Videresendes til godkendelse i Økonomiudvalget.
03. Tidsforbruget for medarbejdere på botilbud for voksne er blevet kortlagt. På en 37 timers arbejdsuge bruges i Randers 20 timer og 48 minutter på direkte brugerrelaterede opgaver - godt 2 minutter mindre end landsgennemsnittet. Til gengæld bruger medarbejderne lidt mere tid end landsgennemsnittet på indirekte brugerrelaterede opgaver. I løbet af en uge bruges i gennemsnit 43 minutter på udviklingsopgaver, herunder udvikling af serviceniveau for borgerne, hvilket er forholdsvis højt i forhold til landsgennemsnittet. En efterretningssag.
04. Et forslag om en anlægsinvestering på ca. 40 mio. kr. på specialskoleområdet (Vesterbakkeskolen og CSV Randers) har været sendt i høring og er klar til endelig godkendelse. Videresendes til godkendelse i Økonomiudvalget og Byrådet af et mindretal bestående af
S (Susanne Koch og Sükrü Ertosun) og BL (Feramuz Acar). Flertallet bestående af V (Anders Bach Andersen, Christian Boldsen og Karen Brix Roed) og DF (Frank Nørgaard) tog forbehold, idet de står uden for det budgetforlig for 2009, som anlægsinvesteringen er en del af.
05. Pr. 01/01 2009 kom der nye regler for Borgerstyret Personlig Assistance (BPA), og nu er der også kommet retningslinjer for, hvordan der skal udmåles tilskud hertil. Der må påregnes efterbetaling med virkning fra 01/07 2009, hvilket er beregnes til at udgøre 830.000 kr. For 2010 og frem forventes en merugift på 1,7 mio. kr. årligt, idet der for 2009 og 2010 vil blive givet kompensation fra staten i form af øget bloktilskud. Der skal i anledning af de nye regler foretages diverse omberegninger og om-udmålinger. Godkendt.
06. I samarbejde med Integrationsrådet har der været holdt et informationsmøde om relevante samfundsforhold, målrettet til personer af anden etnisk herkomst end dansk. Det foreslås, at lignende møder holdes også fremover. Godkendt. Næste informationsmøde holdes i marts/april 2010.
07. Der har været tvivl om, hvem der har ansvar for behandling af afhængighed af lægeordineret medicin, men via KL er der nu sket en opklaring i Sundhedsministeriet. Status er herefter, at den behandlende læge har ansvaret for at udtrappe patienten af lægeordineret medicin, hvorfor der ikke er behov for at ændre praksis Randers Kommunes rusmiddelbehandling. En efterretningssag.
08. Der er gjort status for indsatsen for Hepatitis Cforebyggelse, og Randers Kommune ligger langt fremme med at implementere Sundhedsstyrelsens nationale handlingsplan herom. En efterretningssag.
09. Center for Beskæftigelse og Revalidering (CBR) skal overflyttes fra at være Arbejdsmarkedsudvalgets ansvarsområde til at være Socialudvalgets. Derved undgås mulige tvivlsspørgsmål om organisatorisk sammenfald mellem Jobcenter Randers som bestiller og CBR-Randers som leverandør af ydelser på beskæftigelsesområdet (idet de to enheder så vil høre under hver sit udvalg). CBR vil da få status som 'anden aktør, hvilket giver mulighed for refusion fra staten. Denne mulighed træder i kraft fra 2010, hvorfor overflytningen mellem udvalgene passende kan ske i forbindelse med konstitueringen af den kommende Byråd og dets udvalg. En efterretningssag.
10. Foreningen Vennepunktet søger om et ekstra tilskud på 43.349 kr. oveni de 61.500 kr., foreningen får i 'fast' tilskud. Foreningen arbejder sammen med Frivilligværket på en plan for at forbedre økonomien, men her og nu er Vennepunktets eksistens truet af forhøjede forbrugsafgifter i forbindelse med foreningens lejede lokaler - deraf ansøgningen om ekstra støtte. Frivilligværket søger samtidig om 11.582 kr. til førstehjælpskurser. Indstilles til godkendelse. Godkendt.
00. Lukkede sager:
11. Magtanvendelser i 3. kvartal 2009 på det sociale område vedr. børn og unge.
12. Magtanvendelse i 3. kvartal 2009 på det social område vedr. voksne med nedsat psykisk funktionsevne.
00. Legatsager:
Uddeling af portioner fra forskellige legater.
Referater fra tidligere møder:
28/10 2009, 30/09 2009, 02/09 2009, 12/08 2009
Tilbage til Politikværksted Classic
Jens Otto Krag. Knud Nellemoses buste ved Laksetorvet. © DitRanders |
Fra dagsorden for legatmøde: Etatsråd, købmand J. Ankerstjerne og søster Mathilde Ankerstjernes legat: 67.500 kr. til 135 nye ansøgere. Randers Kommunes Fælleslegat for værdigt trængende personer: 154.500 kr. til uddeling. Postpakmester Andreas Lindstrøm og hustrus mindelegat: 4.700 kr. til uddeling. Purhus Kommunes Fælles- legat: 1.900 kr. til uddeling | |
J.V. Martins Plads. © DitRanders | ||
Nøglen. Sven Dalsgaards skulptur ved Værket. © DitRanders |
Fra dagsordenens punkt 06, sagsfremstilling: Efter anbefaling fra Integrationsrådet blev der 23/09 holdt et informationsmøde for borgere af anden etnisk herkomst end dansk. På mødet blev mødedeltagerne informeret om rettigheder og pligter vedrørende sociale ydelser. Der var mange deltagere til mødet, ca. 90 personer. Det var personer med tyrkisk, bosnisk, tamilsk, somalisk og armensk herkomst. Der blev ydet tolkebistand i forbindelse med mødet. Mødedeltagerne var meget aktive, og der blev stillet mange spørgsmål til de deltagende medarbejdere fra Randers Kommune. Integrationsrådet har evalueret mødet og har bl.a. på baggrund af den store mødedeltagelse konkluderet, at der er behov for at holde lignende møder i fremtiden. | |