Udvalgsmødereferat
Opdateret 13/08 2009
Dagsorden med 13 sager:
01. Orientering om analyse af anbringelser uden for hjemmet m.v. En efterretningssag.
02. Orientering om sundhedsprojekt for de mest udsatte brugere på Perron 4 og Center for Stofmisbrugsbehandling. En efterretningssag.
03. Kultur- og Fritidsudvalget har sendt et forslag til kulturpolitik til høring. Drøftet, Socialudvalget bemærker, at der ønskes større fokus på specifikke kvindegrupper.
04. Handicapafdelingen har søgt om deltagelse i 3. etape af KIFA projektet (KIFA = Kvalificering af Indsatsen for FAmilier med børn med handicap). Indenrigs- og Socialministeriet har bevilget 500.000 kr. over en halvandetårig periode. En efterretningssag.
05. Seks af landets større kommuner (København, Århus, Aalborg, Randers, Ballerup og Hvidovre) henvendte sig i foråret til KL forud for KL's forhandlinger med regeringen. Kommunerne gør opmærksom på en række problemstillinger omkring udgiftsvæksten på det specialiserede sociale område. KL's svar foreligger først nu - efter forhandlingerne som gav 800 mio. kr. til området. En efterretningssag.
06. Et forslag til pårørendepolitik på handicapområdet har været sendt i høring, og der er indkommet 7 høringssvar, der generelt udtrykker stor tilfredshed med forslaget. Vedtaget. Pårørendepolitikken evalueres i 2011.
07. Efter et dialogmøde med de frivillige sociale foreninger og organisationer i Randers Kommune i september 2008 har en redaktionsgruppe formuleret et forslag til frivilligpolitik. Dette forslag er nu udarbejdet og har været sendt i høring i relevante kommunale råd, fagudvalg og de frivillige sociale foreninger. Høringssvarene er indarbejdet i den endelige frivilligpolitik. Godkendt.
08. Sorggruppe for Voksne, Randers Seniorkrolf og Ombold har søgt økonomisk støtte fra de såkaldte §18-midler (støtte til frivillige sociale foreninger ifølge Servicelovens §18). Bevilget hhv. 20.000 kr., 10.125 kr. og 25.000 kr. Førstnævnte beløb er 5.000 kr. mindre end det, der var søgt om. §18-midlerne udgør i år i alt 2.477.500 kr., herefter er der 313.500 kr. tilbage.
09. Orientering om lovændringer vedrørende den såkaldte 350 timers regel. En efterretningssag.
10. Civilstyrelsen har godkendt nogle ændringer af fundatsen for Etatsraad, Købmand J. Ankerstjerne og Søster Mathilde Ankerstjernes legater, idet der i praksis ikke var nogen, der var berettigede til legaterne efter de tidligere regler. Civilstyrelsen sagde dog nej til at udvide det geografiske område til hele (Ny) Randers Kommune. En efterretningssag. Samtidig blev det foreslået at regulere størrelsen af legatportionerne. Indstilles godkendt af byrådet. Se også bloggen Ta' et kik ind i politikværkstedet.
11. Orientering om undersøgelse af målgruppen for alkoholbehandlingsindsatsen. En efterretningssag.
12. Den Blå Paraply søger om at få det årlige driftstilskud på 495.000 kr. forhøjet med ca. 600.000 kr. Drøftet.
13. Ønsker til 2010-budgettet, forslag fremsendes til budgetbehandlingen.
Tilbage til Politikværksted Classic
Brødregade. Handelsliv i gågaden. © DitRanders |
Fra dagsordenens punkt 10, sagsfremstilling: Legatportionernes størrelse var oprindelig tiltænkt som et reelt forsørgelsesgrundlag for modtagerne. Samfundsforholdene har efterfølgende ændret sig. Det findes derfor hensigtsmæssigt, at der sker en tilpasning af størrelsen af legatportioner. Det er Randers Byråd, der som legatets bestyrelse fastsætter størrelsen af legatportionerne. Forvaltningen finder det hensigtsmæssigt, at der sker en tilpasning af størrelsen af legatportionerne, således at de nuværende legatportioner på 75 kr., 150 kr., 225 kr. samt 300 kr. pr. termin (juni og december) alle forhøjes til 500 kr. årligt til udbetaling i december. | |
Kraftvarmeværket. Energi Randers' anlæg på havnen set fra cykel- og gangbroen over Gudenå. © DitRanders. |
Fra bilag til dagsordenens punkt 11, målgrupperapport: Klient- og behandlervurderingerne viser, at 2007-målgruppen er blevet mere belastet af sit misbrug - både når det kommer til alkohol og stoffer/medicin. Både antal år med overforbrug inden behandlingsstart, det gennemsnitlige antal dage med overforbrug op til behandlingsstart og det gennemsnitlige antal dage med oplevede alkoholproblemer er steget markant. Det samme er andelen af blandingsmisbrugere. Ikke overraskende betyder disse stigninger, at langt flere klienter har følgeproblemer som delirium tremens og overdoser af stoffer/medicin i 2007 end i 2004. | |