Udvalgsmødereferat
Opdateret 23/02 2010
Dagsorden med 9 sager.
01. Der fremlægges et oplæg vedrørende integration af matchgruppe 4-5 på arbejdsmarkedet. Åben drøftelse. Et forslag til anvendelse af 2. aktør til udarbejdelse af ressourceprofiler vil blive forelagt på næste udvalgsmøde.
02. Der er foretaget en budgetopfølgning for januar vedrørende overførselsindkomst-typerne kontanthjælp, revalidering, ledighedsydelse og sygedagpenge. Den viser, at forbruget på kontanthjælp og revalidering under ét ser ud til at være i balance, mens der er problemer med at overholde budgetforudsætningerne for ledighedsydelse og sygedagpenge. Der er i den anledning taget en række initiativer for at nedbringe forbruget til de 2 sidstnævnte overførselsindkomst-typer. En efterretningssag.
03. Refusionsordningen for sygedagpengeområdet er ændret, således at der nu ydes en refusion på 65% af sygedagpengeudgifterne, hvis den sygemeldte er i et aktivt tilbud, og kun 35% hvis ikke. Det foreslås at arbejde på at tilbyde et aktivt forløb efter 9. fraværsuge til 80% af alle sygedagpengemodtagere, svarende til ca. 800 personer. Udgiften kommer hjem igen i kraft af de 16 mio kr., det vil indbringe i øget statslig refusion. Endda kan tilbud til de sygemeldte gives efter Lov om Aktiv Beskæftigelsesindsats, som giver 50% refusion fra staten. Dvs. at hvis man, som det foreslås, anvender 7 mio. kr. af de 16 mio. kr. til aktive forløb, kan man fordoble beløbet ved hjælp af den yderligere statslige refusion. Videresendes til godkendelse i Økonomiudvalget og Byrådet.
04. Status for afgørelser vedr. flexjob i 2009. Der er truffet 245 afgørelser, heraf 3 afslag. I forhold til 2008 er der tale om et fald på 18 afgørelser. En efterretningssag.
05. Der gives en orientering om projektet 'Fokus på seniorpraksis i Randers-området', som er gennemført i perioden fra foråret 2007 til efteråret 2009 af Social og Arbejdsmarked med støtte fra Arbejdsmarkedsstyrelsen. Projektet havde til formål at motivere arbejdspladserne til at udvikle og fastholde seniorer. Der foreligger nu en rapport om projektet. En efterretningssag. På grund af udsigten til, at en stor gruppe af arbejdsstyrken inden for en kort årrække vil forlade arbejdsmarkedet på grund af alder, er der fortsat behov for at have fokus på at fastholde den modne og erfarne del af medarbejderne. Åben drøftelse. Der er bestilt et oplæg vedrørende den private sektor. Tages op i 2011.
06. Status for ledighed og for opfyldelse af beskæftigelsesplanens mål. En efterretningssag.
07. Ifølge loven fastsætter beskæftigelsesministeren en kvote for løntilskudsstillinger for kommunerne, og kvoten for Randers er i 2010 på 294 pladser, dvs. at de kommunale arbejdspladser skal stille i alt 294 løntilskudspladser til rådighed for Jobcentret. Pr. januar er 229,6 pladser i brug, svarende til 78% af kvoten. En efterretningsag.
08. For at sikre at den kommunale repræsentation i en lang række bestyrelser, nævn, udvalg, råd, kommissioner og institutioner forvaltes formålstjenligt, har Økonomiudvalget fordelt samtlige hverv mv. ud på de faste udvalg, herunder Arbejdsmarkedsudvalget, som nu skal tage stilling til, hvad der forventes af de kommunale repræsentanter i hver af de eksterne instanser. Åben drøftelse.
Referater af tidligere møder: 26/01 2010, 05/01 2010, 01/12 2009, 03/11 2009, 06/10 2009, 08/09 2009, 10/08 2009
Tilbage til Politikværksted Classic
Jens Otto Krag. Buste af Knud Nellemose placeret uden for Randers Kommunes hovedkvarter på Laksetorvet. © DitRanders Skovbakken. © DitRanders |
Fra dagsordenens punkt 03, sagsfremstilling: Jobcenteret forventer at anvende nedenstående rehabiliterings-/aktive tilbud: Udvidelse af allerede igangværende og etablering af nye rehabiliteringstilbud i samarbejde med Randers Sundhedscenter. Jobcenteret og sundhedsafdelingen er ved at indgå aftale om, at Randers Sundhedscenter skal fungere som anden aktør på sygedagpengeområdet. Det er tanken, at der skal bygges videre på de tilbud, som den sygemeldte i forvejen modtager i Randers Sundhedscenter i forbindelse med en udskrivnings- eller behandlingsplan fra hospitalet. Det indebærer fx, at et træningsforløb suppleres med samtale med socialrådgiver og jobkonsulent for at bevare den sygemeldtes fokus på at vende tilbage til arbejdsmarkedet. Der forventes en årlig nettoudgift på ca. 2 mio. kr. Mindfullness. Mange af de sygemeldte lider af stress eller depressionsmæssige lidelser. Mindfullness er et redskab, hvor borgeren lærer at fokusere på én ting ad gangen - nemlig det som man lige her og nu beskæftiger sig med. Dette giver mulighed for at forholde sig til én opgave af gangen, hvilket vil reducere stresspåvirkningen. Der forventes en årlig nettoudgift på ca. 1 mio. kr. på dette tilbud. Udbud af træningstilbud. Der forventes indgået en rammeaftale med privat eller offentligt træningstilbud omfattende ca. 200 borgere. Der planlægges aktive tilbud, hvor borgeren tilbydes træning i samarbejde med fysioterapeut og andet sundhedsfagligt personale. Derudover tilknyttes der en jobkonsulent. Der forventes en årlig nettoudgift på ca. 750.000 kr. Buffer til flere job- og fastholdelseskonsulenter. Det forventes, at delvis raskmelding bliver en væsentlig del af de sygemeldtes samlede tilbudsvifte. Der bliver således behov for et øget samarbejde mellem Jobcenteret, arbejdspladsen og den sygemeldte. Der forventes en årlig bruttoudgift på ca. 1,5 mio. kr., hvoraf ca. 2/3 forventes at kunne anmeldes til refusion. | |