DitRanders.dk
- det er DIT Randers

Udvalgsmødereferat

Opdateret 05/11 2009

Arbejdsmarkeds­udvalget

Referat af møde 03/11 2009

Dagsorden med 9 sager.

01. Jobcenter Randers har søgt om at være med i det landsdækkende TTA-forsøg, et initiativ iværksat af Forebyggelsesfonden under regeringens sygefraværs­handlingsplan. TTA står for Tilbagevenden Til Arbejds­markedet og gælder sygemeldte i de såkaldte kategori 2-sager (personer med risiko for et langvarigt syge­forløb eller risiko i forhold til arbejdsevnen). I praksis går forsøget ud på, at Jobcentret skal indføre en særlig håndtering af kategori 2-sagerne, således at de kan behandles hurtigt frem til afklaring af den enkeltes situation. Forsøgsperioden er 2 år, fra april 2010 til marts 2012, og der udvælges i alt 20 kommuner til at deltage. Desuden udvælges 10 kommuner, der skal være kontrolgruppe det første år og deltage i forsøget det andet år. Jobcenter Randers' har søgt sammen med Skive Kommune og samarbejder i projektet med Falck Healthcare om den praktiske udførelse. En efterretningssag.

02. Siden 2004 har man kategoriseret arbejdsløse på dagpenge og kontanthjælp i 5 matchgrupper, hvoraf gruppe 1-3 er dem, der i forskellig grad er arbejds­markedsparate, og gruppe 4-5 er dem, der ikke er.
Pr. 01/04 2010 ændres kategoriseringen, så der frem­over er 3 matchgrupper: 1. de 'jobklare' som kan på­tage sig et arbejde inden for 3 måneder, 2. de 'ind­satsklare' som kan deltage i en beskæftigelses­rettet indsats, og 3. de 'midlertidigt passive' som falder uden for de to førstnævnte. Jobcenter Randers forventer, at kun et minimum af personer vil blive kategoriseret i matchgruppe 3. En efterretningssag.

03. Arbejdsdirektoratet fører tilsyn med kommuner­nes sagsbehandling vedrørende jobsamtaler på kon­tanthjælpsområdet, og en rapport om tilsynet i 2008 og 2009 viser, at Randers Kommunes sags­behandling er tilfredsstillende. Tilsynet består i alt væsentligt i at kontrollere, at jobsamtalerne holdes inden for be­stemte tidsfrister - for dette er der i kommunerne under ét en fejlprocent på 27,6%. Randers Kommu­nes fejlprocent er i undersøgelsen 3%, hvilket placerer Randers blandt de 12 bedste. En efterretningssag.

04. I maj-juni 2009 har Deloitte på vegne af Arbejds­markedsstyrelsen udført en analyse af barrierer og mu­ligheder for, at flere unge gennemfører en erhvervs­kompetencegivende uddannelse. Analysen er udført i UU-centre og jobcentre og er tænkt som opfølgning på de beskæftigelsesmål, der er udmeldt af Beskæfti­gelsesministeriet - i dette tilfælde den mål­sætning, at der i år skal være færre modtagere under 30 år af kontanthjælp, starthjælp, introduktionsydelse og dag­penge, end der var sidste år. Rapporten ud­peger det som en svaghed, at opdelingen i UU-centre og job­centre i to organisatorisk adskilte enheder mindsker muligheden for en fælles strategi og en fælles indsats over for de svagere unge i risiko­gruppen. En efter­retningssag.

05. Status for ledighed og indsats på arbejdsmarkeds­området. En efterretningssag.

06. Økonomiudvalget (et flertal - Bjarne Overmark (BL) stemte imod) har sendt et forslag til nye økono­mistyringsregler til høring. Det nye består i, at om­rådet for ikke-rammebelagte udgifter reduceres med 0,7 mia. kr., fra 1,7 mia. kr. til 1 mia. kr. De 0,7 mia. kr. (til udsatte børn og unge samt voksen/­handicap­området) gøres rammebelagte. Arbejdsmarkeds­udvalget tilslutter sig forslaget.

07. Her ved udgangen af byrådsperioden ønsker em­bedsmændene en evaluering af samarbejdet mellem dem og politikerne i Arbejdsmarkedsudvalget. Åben drøftelse. Drøftet.

08. En ny finansieringsmodel for erhvervsgrunduddan­nelsen EGU åbner økonomisk mulighed for at øge an­tallet af elever inden for kommunens nuværende bud­get, og da det ligger smukt i forlængelse af kommu­nens 'Vision 2016', hvorefter 95% af en ungdomsår­gang skal have en ungdomsuddannelse, foreslås det at gøre netop det. Helt konkret kan der tages 10 elever flere, så man kommer op på 40, hvilket skal indarbej­des i samarbejdsaftalen med Randers Produktionshøj­skole. Indstilles til godkendelse. Godkendt.

09. Gensidig orientering.



 > Det officielle referat


Referater fra tidligere møder:
06/10 2009, 08/09 2009



Tilbage til Politikværksted Classic


© DitRanders

Valid HTML 4.01 Strict
Valid CSS Level 3

Moltkesgade ©DitRanders
Moltkesgade. © DitRanders





Fra dagsordenens punkt 03, sagsfremstilling:
Konsekvensen af en manglende rettidighed er, at kommunen mister refusion for perioden, fra samtalen skulle være holdt, og indtil dagen før den bliver holdt. Kommunerne har samlet mistet 12.848.646 kr. i refusion på grund af manglende rettidighed. Randers Kommune havde i undersøgelsen (...) én fejl i de i alt 30 sager, der var udtaget til kontrol. Den tabte refusion beløber sig til 3.113 kr.
 
Den Blå Bro ©DitRanders
Den Blå Bro. © DitRanders
 
Elro Arena ©DitRanders
Elro Arena. © DitRanders
Fra dagsordenens punkt 02, sagsfremstilling:
Jobcenteret ønsker at påpege, at Arbejds­markedsstyrelsens syns­punkt om, at der er tale om objektive kriterier, nok må tages med et vist forbehold. I praksis må der ved hver enkelt borger tages højde for en mængde subjektive for­hold, som er afgørende for, hvilken kategori borgeren skal placeres i. På baggrund af den aktiveringsindsats, som eksisterer i Rander Kommune på kontant­hjælpsområdet, og som netop er påbegyndt på sygedagpengeområdet, er det forventeligt, at det vil være et minimum af borgere, som placeres i matchgruppe 3, idet indsatsen er tilrettelagt således, at alle borgere i udgangspunktet er i aktive tilbud. Dette bevirker også, at de såkaldt objektive kriterier må håndteres ud fra, hvordan kommunen vælger at tilrettelægge beskæftigelsesindsatsen.