DitRanders

|  FORSIDE  |  BLOG  |  POLITIKVÆRKSTED  |  FRA PARTIERNE  |  FRA KOMMUNEN  |  OM  |

I det hele taget præges Ekstra Bladets omtale af det randrusianske budgetforlig ikke af nogen overbevisende præcision

BL’sk mediestunt

Dagens udgave af Ekstra Bladet udnævner borgmesteren til ’bykonge’ og puster kraftigt til forargelsen over budgetforliget. Det ligner en ’Overmark Classic’.

Bortset fra en skarpt kritisk udtalelse lige efter indgåelsen af budgetforliget for 2 uger siden har Bjarne Overmark (BL) ikke gjort meget væsen af sig i den offentlige debat. Men i dag bliver der taget revanche i Ekstra Bladet med forsideoverskriften ’Borgmester massefyrer: Vil bruge 59 mio. på fodbold og lystbåde’ og et helt opslag inde i avisen, der, som byrådsmedlem Jens Peter Hansen syrligt bemærkerVenstres hjemmeside, godt kan give ’det indtryk, at Bjarne Overmark har fungeret som ’konsulent’ for journalisten’.

Det kan man naturligvis gætte på — i givet fald vil det ikke være første gang, partiejer Overmark demonstrerer sin evne til at tale til det journalistiske instinkt og få sine synspunkter fremstillet som sandheder — men uanset om det nu er det ene eller det andet, så kobles budgetbesparelserne i Ekstra Bladets omtale meget præcist med Beboerlistens yndlingsaversioner som Nordtribune og lystbådehavn. Sidstnævnte er ganske vist ikke et resultat af budgetforliget, og det er ej heller en af de andre ting, der nævnes, lukningen af et demensafsnit på Bakkegården — hvilket dog er en detalje, der fuldstændig forbigås i Ekstra Bladets leder om de uansvarlige og brutale tilstande i Randers.

I det hele taget præges Ekstra Bladets omtale af det randrusianske budget­forlig ikke af nogen overbevisende præcision, eksempelvis rodes der i den grad rundt i anlægsudgifter (penge der skal betales én gang) og driftsudgifter (penge der skal betales hvert eneste år), og lukningen af 2 daginstitutioner, der jo ellers blev droppet med tillægsforliget fra i tirsdags, nævnes alligevel som en kendsgerning. Sidstnævnte skal man dog ikke lægge for meget i, for artiklen kan meget vel have ligget på lager et par dage siden før tillægs­forliget uden at være blevet rettet efterfølgende. Derimod er det helt sikkert ikke noget tilfælde, at personalereduktionen på 305 fuldtidsstillinger uden videre og med Overmark som kilde oversættes til massefyring af ’mindst 250 personer’, selv om langt hovedparten af nedskæringen sandsynligvis klares ved naturlig afgang.

Undervejs udnævnes borgmester Henning Jensen Nyhuus til ’bykonge’, mens den nuværende mistrøstige nordlige ende af stadion derimod sjovt nok slipper for at blive kaldt ’Bjarne Overmark-tribunen’, som den jo ellers hedder næsten helt officielt. Ikke underligt, at Nyhuus har følt trang til at tilbagevise Ekstra Bladets omtale med et indlægkommunens hjemmeside, men han bør nu ikke lægge noget personligt i det: hans borgmesterkollega i Næstved får en omgang magen til i en anden artikel i dag på ekstrabladet.dk

Men uanset dybden eller mangelen på samme i Ekstra Bladets dækning, har Bjarne Overmark og Beboerlisten i det mindste nået at markere sig her på falderebet, inden budgettet for 2010 vedtages i Byrådet senere i dag.

I de mellemliggende 2 uger har især SF’s Kasper Fuhr Christensen stået for de politiske markeringer, som kun i begyndelsen havde karakter af en formentlig nødvendig forklaring til vælgerne på SF’s deltagelse i budgetforliget. Det skiftede dog hurtigt til noget, det mest mindede om en undsigelse, og det blev endda til et slet skjult forsøg på at fiske efter, om andre ville være med til at bryde forliget i forhold til Nordtribune og vandland.

En fremgangsmåde som Fuhr selv kalder ’at forklare SF’s politik’, men som — med løftebruddet fra valgnatten i baghovedet — ikke er helt risikofri. Blå Stue har da også med en pressemeddelelse gjort sit til at minde om dette ved decideret at opfordre Fuhr til at stemme imod. Som bekendt gælder alle kneb, og hvis man ikke kan fremprovokere et politisk selvmord, så kan man i det mindste betvivle en politisk modstanders karakter.

(14/10 2010)


Velkommen på forsiden.
Dagens udgave af Ekstra Bladet

DitRanders   ·   Uafhængigt lokalpolitisk website   ·   Kontakt: Redaktion@DitRanders.dk


Valid HTML 1.0 Strict   Valid CSS Level 3