DitRanders

|  FORSIDE  |  BLOG  |  POLITIKVÆRKSTED  |  FRA PARTIERNE  |  FRA KOMMUNEN  |  OM  |

Med Overmarks ord har S og SF ’suverænt vundet mesterskabet i hurtigløb væk fra valgløfterne’

LO-aftalen brudt

Partiejer Bjarne Overmark (BL) retter hård kritik mod S og SF for at være løbet fra løfterne i valgkampens omdiskuterede politiske aftale mellem Rød Stue og LO.

Beboerlistens kommentar til dagens budgetforlig mellem alle andre end BL selv og de radikale, er en sarkastisk lykønskning til Venstre, ’som tabte kommunalvalget i november 2009, men alligevel formåede at få Social­demokraterne og SF til at gennemføre V’s kommunalvalgsprogram’.

Venstres Anders Buhl-Christensen var selv inde på noget af det samme på pressemødet torsdag, hvor budgetforliget blev præsenteret. 'Borgmesteren har kopieret oppositionens politik', sagde han, men han mente det nu nok på en lidt anden måde end Bjarne Overmark, der er kraftigt ude med riven efter de daværende valgkampfæller i S og SF.

Som bekendt var en politisk aftale mellem S, SF og BL samt LO et af de meget omtalte emner i valgkampen. Venstre kritiserede dengang voldsomt, at LO med aftalen kunne ’købe’ sig til politisk indflydelse, men ifølge Bjarne Overmark er der med dagens budgetforlig nærmest sket det modsatte.

’Sammensværgelsen mod hverdagens fyrtårne’, som Overmark kalder det, ’er i direkte modstrid med det valgprogram som LO i Randers vedtog i samarbejde med Beboerlisten, Socialistisk Folkeparti og Socialdemokraterne før kommunalvalget i november 2009’, skriver Beboerlisten i en presse­meddelelse. Samtidig kædes LO-aftalen direkte sammen med genvalget af Henning Jensen Nyhuus (S) som borgmester, selv om aftalen kun går på politikindhold og ikke på konstituering og fordeling af poster.

Men Overmarks ærinde er da også først og fremmest politisk:

’En trist dag for børnene i daginstitutionerne og skolerne i Randers Kommune. De skal nu vinke farvel til ca. 130 pædagoger, pædagog­medhjælpere og lærere — oveni de ca. 130 ansatte der forsvandt i sidste byrådsperiode,’ ’for de ældre, som skal vinke farvel mere end 100 ansatte indenfor ældreområdet,’ for Vorup Bibliotek og Vorup Fritidshjem, Hald og Gjerlev Skole, for integrationsindsatsen i Randers Kommune og for den kollektive trafik, som sammen med ’mange andre områder bliver ramt i forbindelse med Venstres vellykkede indsats i budgetforliget’ — alt sammen ’for at kunne finansiere prestigeprojekter’, lyder det fra Beboerlisten.

Prestigeprojekterne i BL’s optik er en kommunal ’lystyacthavn’ i Udbyhøj, ’støtte til erhvervsvirksomheden Randers FC’ gennem yderligere kommunalt finansieret tribunebyggeri, etablering af 1. etape af ’en biltrafikfremmende ny Bolværkslinje’ og ’kommunal støtte til et privat vandland’. Alle er blandt BL’s yndlingsaversioner, men følelserne er heller ikke for varme for de to broderpartier på Rød Stue. Med Overmarks ord har S og SF 'suverænt vundet mesterskabet i hurtigløb væk fra valgløfterne’.

SF har øjensynligt følt et større behov end S for at forklare sig. Kasper Fuhr Christensen brugte en del af sin taletid på pressemødet torsdag formiddag på at redegøre for sine overvejelser for og imod deltagelse i forliget, og en udvidet version af samme blev senere i går lagt ud på SF’s hjemmeside.

Socialdemokraterne har ikke samme forklaringsbehov, alene af den grund at borgmesterpartiets deltagelse i budgetforliget både af dem selv og de fleste andre betragtes som noget nær en naturgiven selvfølgelighed. Heller ikke LO har reageret, og gør det næppe heller. Med S-SF på den ene side og BL på den anden er det ikke svært at vælge, hvem man skal holde med i dén strid.

(30/09 2010)


Bjarne Overmark (BL).
Foto: Randers Kommune

DitRanders   ·   Uafhængigt lokalpolitisk website   ·   Kontakt: Redaktion@DitRanders.dk


Valid HTML 1.0 Strict   Valid CSS Level 3