DitRanders

|  FORSIDE  |  BLOG  |  POLITIKVÆRKSTED  |  FRA PARTIERNE  |  FRA KOMMUNEN  |  OM  |

Randers er ikke blandt de 12 kommuner, der fik del i den skattestigning, som er aftalt mellem KL og regeringen

Nej til højere skat

Indenrigsministeriet sagde nej til et ønske fra (et flertal i) Randers Byråd om at sætte kommune­skatten op med 0,2%.

Der kommer ingen hjælp fra staten — og/eller fra skatteborgerne, alt efter hvordan man ser på det — til den kommunale budgetlægning for 2011. Et byrådsflertal (kun V stemte imod i Økonomiudvalget) havde søgt om lov til at opkræve ekstra 23,1 mio. kr. i kommuneskat, men Randers er ikke blandt de 12 kommuner, der fik del i den skattestigning, som er aftalt mellem KL og regeringen.

Hvem der fik lov, afgjorde indenrigsminister Bertel Haarder i dag, men der blev altså ikke tale om nogen gentagelse af håndsrækningen i sidste måned, da samme minister langede 16 mio. kr. i ’fattighjælp’ over bordet til Randers. Kriteriet dengang var ’særligt vanskeligt stillede kommuner’, denne gang hed det ’økonomisk vanskelig situation’, og sidstnævnte lever Randers altså ikke op til. I hvert fald ikke nok.

Kun 4 af de 12 kommuner, der får lov at sætte kommuneskatten op, fik også del i ’fattighjælpen’, som var en engangsydelse. Det er skattestigningen jo ikke, på samme måde som besparelser på den løbende drift af kommunen heller ikke kun gælder for 1 år. Sådanne skal byrådspolitikerne nu finde i fuldt omfang, uden håndsrækning udefra.

Skulle nogen få den tanke, at man bare kan sætte kommuneskatten op alligevel, så vil man kun få yderst behersket glæde af pengene. Dem napper staten nemlig hovedparten af, besluttede Folketinget lige før sommerferien. Aftaler er til for at blive holdt.

(21/09 2010)

Indenrigsminister Bertel Haarder (V)
Indenrigsminister Bertel Haarder (V). Foto: Ministeriet

DitRanders   ·   Uafhængigt lokalpolitisk website   ·   Kontakt: Redaktion@DitRanders.dk


Valid HTML 1.0 Strict   Valid CSS Level 3