DitRanders

|  FORSIDE  |  BLOG  |  POLITIKVÆRKSTED  |  FRA PARTIERNE  |  FRA KOMMUNEN  |  OM  |

’Vi er taget som gidsler i et politisk spil på Christiansborg’

Systemfejl består

Det kommer til at vare (mindst) et år længere, før det såkaldte ’sociale indeks’ ændres til at være mere retvisende. For Randers koster det 75 mio. kr. i mistet statslig kompensation.

39 kommuner har i godt 2 år argumenteret for at få ændret den sociale del af det kommunale udligningssystem, men foreløbig forgæves. I november så det ud til at være på vej til at lykkes, da en delegation fra kommunerne med bl.a. Randers-borgmester Henning Jensen Nyhuus (S) havde foretræde for indenrigsminister Bertel Haarder (V) og Venstres kommunalpolitiske ordfører Sophie Løhde.

Sidstnævnte fandt det — uforpligtende — ’helt naturligt’ med ’en justering af udligningsreformen i kølvandet på kommunalreformen’, mens Bertel Haarder strakte sig til en bemærkning om, at ’det virker, som om I har fat i nogle rigtige pointer’.

Men det blev ved den gode vilje.

’Vi er taget som gidsler i et politisk spil på Christiansborg’, siger talsmanden for de 39 kommuner, Middelfart-borgmester Steen Dahlstrøm (S) til KommuneNyt.dk, efter at ministeren og hans forligspartier bag udlignings­systemet nu har besluttet at udskyde en planlagt revision med et år, så ændringer tidligst kan træde i kraft 1. januar 2013 og ikke 1. januar 2012. Altså (mindst) et år mere med de gældende regler á 75 mio. kr. i mistet statslig kompensation til Randers Kommune.

(03/01 2011)

Indenrigsminister Bertel Haarder (V)
Indenrigsminister Bertel Haarder (V). Foto: Ministeriet

DitRanders   ·   Uafhængigt lokalpolitisk website   ·   Kontakt: Redaktion@DitRanders.dk


Valid HTML 1.0 Strict   Valid CSS Level 3