DitRanders

|  FORSIDE  |  BLOG  |  POLITIKVÆRKSTED  |  FRA PARTIERNE  |  FRA KOMMUNEN  |  OM  |

Praktisk taget al nyhedshistorik fra den gamle hjemmeside er væk

Nyhedsstrøm i stå

Det erklærede formål med Randers Kommunes nye hjemmeside er at ’det skal være lettere for dig at finde de ønskede oplysninger digitalt’. Det er det sikkert også — på hjemmesiden. Men udsendelsen af nyheder til tilmeldte brugere er gået i stå.

Da kommunens nye hjemmeside gik i luften forleden, var det med den meget prisværdige ændring i forhold til den gamle, at organiseringen af oplysninger er indrettet efter brugernes behov og ikke efter afsenderens interne strukturer. Eksempelvis kan man, som det forklares her, ’under emnet børn (...) finde en række relevante oplysninger om børn, som er samlet på tværs af kommunens forskellige forvaltningsområder, der har med børn at gøre’.

Den nye hjemmeside savner dog indtil videre en meget brugervenlig funktion, der fandtes på den gamle, nemlig RSS-feeds af kommunale nyheder. En måde at få besked i sin mailbox, når der er nyt på kommunens hjemmeside.

Med RSS kan man også hente de kommunale nyheder ind på andre websites, og det er netop hvad DitRanders gør nederst på forsiden. Stoppet for den kommunale nyhedsstrøm gør derfor, at det ene af de 3 RSS-feeds, det med Det nyeste fra kommunen, står gabende tom lige for tiden.

DitRanders’ 2 andre feeds fungerer uændret. Det gælder Det nyeste fra partierne, som bygger på RSS-feed fra Socialdemokraterne og Venstre (andre byrådspartier kan også komme med, når/hvis de etablerer et RSS-feed), og det gælder Politikværkstedet, selv om dette også bygger på et kommunalt RSS-feed. Men det kommer fra kommunens dokumenthåndteringssystem, og det er der ikke lavet om på.

Det kommunale nyhedsfeed er da heller ikke borte for altid. Men der skal udvikles lidt på det, for at det kan spille sammen med den nye hjemmeside, og man har ikke villet vente på denne detalje før den nye hjemmeside blev lanceret. Hvornår de kommunale RSS-nyheder er klar igen, er foreløbig uvist, men et møde på tirsdag vil muligvis fastsætte en dato. Under alle omstændigheder vil problemet blive løst før eller siden.

Derimod er der ikke udsigt til nogen løsning på et andet forhold: Praktisk taget al nyhedshistorik fra den gamle hjemmeside er væk. I forbindelse med lanceringen af den nye udgave af hjemmesiden er en snes af de nyeste ’gamle’ nyheder flyttet med over, men ’gamle’ nyheder der er ældre end det, er ikke længere tilgængelige.

For DitRanders, der konsekvent henviser så præcist som muligt til undersider på bl.a. kommunens hjemmeside, betyder det at stribevis af links i tidligere blogs og analyser i dag er uanvendelige. Desværre er der ikke nogen løsning på denne beklagelige mangel, som DitRanders ikke har nogen mulighed for at afhjælpe.

(08/04 2011)


DitRanders   ·   Uafhængigt lokalpolitisk website   ·   Kontakt: Redaktion@DitRanders.dk


Valid HTML 1.0 Strict   Valid CSS Level 3