DitRanders

|  FORSIDE  |  BLOG  |  POLITIKVÆRKSTED  |  FRA PARTIERNE  |  FRA KOMMUNEN  |  OM  |

En utænkelig tanke, at nogen kan få sig til at tage alle verdens børn ved næsen. Og da slet ikke alle verdens artige børn

Julemandssvindel!

NORAD følger Julemandens færd rundt i verden julenat. I år blev han plottet i Randers, lige over taget på kapellet på Østre Kirkegård. Præcis samme sted som julenat 2008. Det lugter af svindel.

Det er NORAD, USA’s og Canadas fælles luftforsvarssamarbejde (North American Aerospace Defense Command), der står for den årlige Santa-tracking på rundturen julenat til klodens artige børn. Alle observationer plottes ind på et Google-kort, og zoomer man ind på dette års kort, kan man tydeligt se, at julemands-observationen i Randers blev gjort i luften over kapellet på Østre Kirkegård.

Nøjagtig samme sted blev Julemanden plottet ind julenat for 2 år siden, og det er så påfaldende, at man godt kunne mistænke NORAD for at fuske med observationerne. Mistænkeligt er det i hvert fald. Meget mistænkeligt.

Men det kan selvfølgelig være noget teknisk, eller en upræcision. Et blik på julegaverne tyder på, at Julemanden i det mindste lagde vejen forbi — hvad enten det så var lige præcis i luften over kapellet på Østre Kirkegård eller bare i nærheden.

NORAD’s Santa-tracking begyndte i 1955, da et Sears, Roebuck stormagasin i Colorado Springs i en annonce opfordrede børn til at ringe ind, hvis de så Julemanden. Der var desværre en trykfejl i telefonnummeret, så børnene ringede i stedet til alarmtelefonen hos den øverstbefalende i CONAD — Continental Air Defense Command, forgængeren for NORAD.

Alarmtelefonen burde kun ringe, hvis verden var på randen af atomkrig, så det gav et ordentligt spjæt i vagthavende den aften, nu afdøde colonel Harry Shoup, da telefonen ringede første gang. Og blev tilsvarende forbløffet, da en barnestemme spurgte: ’Are you really Santa Claus?’ Men efter at have sundet sig lidt, gik Colonel Shoup med på spøgen, og lige siden har CONAD og senere NORAD sporet Julemandens gavetogt verden rundt.

Altså med mindre det hele er svindel... En utænkelig tanke, at nogen kan få sig til at tage alle verdens børn ved næsen. Og da slet ikke alle verdens artige børn. DitRanders ønsker læserne fortsat glædelig jul.

(25/12 2010)


 Annoncen med trykfejlen fra 1955.

DitRanders   ·   Uafhængigt lokalpolitisk website   ·   Kontakt: Redaktion@DitRanders.dk


Valid HTML 1.0 Strict   Valid CSS Level 3