DitRanders

|  FORSIDE  |  BLOG  |  POLITIKVÆRKSTED  |  FRA PARTIERNE  |  FRA KOMMUNEN  |  OM  |

Kommuner med mange ledige, og især kommuner som har gjort en ekstra indsats for de ledige, bliver hårdt ramt

Tab på 80 mio. kr.

Den nye aktiveringslov rammer vildt skævt. Af alle kommuner rammes Randers relativt hårdest, men der er ingen hjælp at hente hos beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V): Retter en kommune ikke ind, er den ’meget ufiks’, siger hun.

Trods en statslig kompensation står Randers i 2011 til at miste 6,8 mio. kr. på refusion for aktivering af ledige, når aktiveringsloven og sygedagpenge­loven ændres fra årsskiftet, skriver Information. Og det er endda kun midlertidigt, for kompensationen gives kun i 2011 og 2012. I 2013 vil det komme til at gøre endnu mere ondt.

Generelt er der et plus i regnskabet for de nordsjællandske kommuner, hvor ledigheden er lav. Kommuner med mange ledige, og især kommuner som har gjort en ekstra indsats for de ledige, bliver hårdt ramt. I Randers løber det ifølge jobcenterchef Ole Andersen op i et tab på over 80 mio. kr.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg råder kommunerne til at satse mere på virksomhedsaktivering, som med den nye lov giver større refusion. ’Man skulle da være en meget ufiks kommune, hvis man ikke ændrede på måden at aktivere på, når guldet ligger lige foran, og når det er den bedste form for aktivering’, sagde Inger Støjberg i går i Folketingssalen, da lovforslaget blev andenbehandlet. Det ventes endeligt vedtaget i morgen.

(16/12 2010)

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V)
Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V). Foto: Les Kaner

DitRanders   ·   Uafhængigt lokalpolitisk website   ·   Kontakt: Redaktion@DitRanders.dk


Valid HTML 1.0 Strict   Valid CSS Level 3