DitRanders

|  FORSIDE  |  BLOG  |  POLITIKVÆRKSTED  |  FRA PARTIERNE  |  FRA KOMMUNEN  |  OM  |

Aastrups raid mod svenskernes demokratimodel vurderes altså som ’særligt spændende’, og det er bestemt ikke dårligt inden for det politiske håndværk

Aastrup dumpet

Peter Mogensen giver i sin blog på politiken.dk blot 2 ud af 6 mulige i dagens uddeling af ’ugens mandater’ til Venstres udenrigsordfører, Randers-MF Michael Aastrup Jensen, for hans kritik af det svenske riksdagsvalg

Det siges, at dårlig omtale er bedre end ingen omtale, og selv om det måske ikke altid gælder, så gælder det helt sikkert, når Politikens chefkommentator Peter Mogensen giver Randers-MF Michael Aastrup Jensen (V) noget der ligner dumpekarakter for hans rolle i den danske kritik af de svenske valgregler. Dels vil Aastrup formentlig ikke regne kritik fra en af Rød Bloks faste støtter som noget specielt negativt, dels — vigtigere — så er selve det at Mogensen på sin blog beskæftiger sig med ham, en slags udmærkelse.

Kriteriet for uddelingen af ’ugens mandater’ er, at der skal være tale om en politisk aktør, der ’har foretaget sig noget særligt spændende i ugen’.

Aastrups raid mod svenskernes demokratimodel vurderes altså som ’særligt spændende’, og det er bestemt ikke dårligt inden for det politiske håndværk. Endda er Aastrup blot den tredje, der udsættes for den Mogensen’ske mandatudmåling, og heller ikke det er så dårligt endda. (De to foregående var Liberal Alliance og finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), der begge fik 3 mandater for hhv. tilnærmelsen til Danske Folkeparti og fremlæggelsen af Finansloven).

Som den første under gennemsnittet får Aastrup kun 2 mandater af Peter Mogensen, der selv beskriver sin karakterskala sådan her: ’Et mandat er elendigt, seks er suverænt’. Begrundelsen er dels ’en lidt svag argumentation’, dels en indvending om, at ’det formentligt havde været klogere at tie stille i sagen og vente til valget hinsidan var gået over’. Hvilket er en lettere ubegribelig betragtning, eftersom det danske angreb på svenskerne først og fremmest er et stykke dansk indenrigspolitik.

Som en del af bloggen kommenterer Michael Aastrup Jensen selv Mogensens ’dom’, og henviser herunder til en kronik — i Politiken, af alle steder — som på et vist nok sagligt og ulidenskabeligt grundlag også udtrykker kritik af det svenske valgsystem. En kronik som egentlig ganske sigende blev nægtet optagelse i alle de 4 store svenske dagblade, men som Politiken altså bragte. På Mogensens blog linker politiken.dk ikke selv til kronikken i Aastrups genmæle, men interesserede kan læse den her.

(01/09 2010)


OPDATERING

Endnu en udmærkelse: Aastrup er også blevet satire-offer i samme sag i ATS (nederst).

(08/09 2010)

Michael Aastrup Jensen, MF (V)
Michael Aastrup Jensen, MF (V). Foto: Sanne Krogh

DitRanders   ·   Uafhængigt lokalpolitisk website   ·   Kontakt: Redaktion@DitRanders.dk


Valid HTML 1.0 Strict   Valid CSS Level 3