DitRanders.dk
- det er DIT Randers

Nyhedsanalyse

Offentliggjort 03/03 2010 17:00

Aastrup i hele verden

Randrusiansk V-folketingsmedlem i fremdrift efter regeringsrokaden

Af Michael Kjærgård


Man kan diskutere, hvor stor virkning det har på den lokale politik i Randers (som jo pr. definition er det eneste vi beskæftiger os med her på DitRanders), at folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V) i køl­vandet på regeringsrokaden blev rykket en tand op i graderne i henseende til ordførerskaber, idet han nemlig gav EU-ordførerskabet fra sig til Flemming Møller fra Lolland, for nu i stedet skulle beskæftige sig med hele verden som sit partis udenrigsordfører. Men det betyder nu noget alligevel.

  Dels kunne man lidt giftigt påpege, at EU-ordførere historisk har større risiko for ikke at blive genvalgt - det var sådan posten blev ledig, da Aastrup overtog den - men med over 10.000 personlige stemmer ved folke­tingsvalget i 2007 var det nu nok alligevel ikke en reel risiko. Vigtigere er det, at udenrigsordførerposten i den interne Christiansborg-rangfølge regnes for en højere post, ikke mindst i kraft af det medlemskab af det prestigefyldte Uden­rigspolitiske Nævn, som følger med ordførerskabet. Udenrigspolitikken er kort sagt ikke for hvem som helst, hvilket alene fremgår af, at Aastrups forgænger på posten var Søren Pind, som nu er minister.

  Forfremmelsen, som Aastrup selv kalder det i en pressemeddelelse, er derfor reel nok. Aastrup har kort sagt fremdrift i karrieren, hvilket er ganske vigtigt for et ambitiøst folketingsmedlem. Partiernes folketings­grupper er fyldt med folk, der har været folketings­medlemmer i årevis uden så meget som at nærme sig magtens indercirkler. Vil man mere end det, er det vigtigt, at man jævnligt rykker opad - måske ikke så meget på grund af 'oprykningen' i sig selv, men fordi den er udtryk for, at andre også har øje for ens po­tentiale. Hvilket jo er ganske afgørende, i det omfang andre skal udpege en til noget. Der kommer rege­ringsomdannelser efter den seneste, og så gælder det om at befinde sig i den rette position.

  Det gælder naturligvis, hvis regeringen efter næste folketingsvalg stadig har V-deltagelse, men det gælder i endnu højere grad, hvis den ikke har, for så kan det vare længe, før der igen kommer venstrefolk på mini­sterposter. I givet fald vil nye unge håb have masser af tid til at bringe sig i spil og overhale mangeårige fol­ketingsmedlemmer - også det er partiernes folketings­grupper fyldt med eksempler på - og præcis derfor er det så vigtigt, at man konstant er i fremdrift. Hvis man da ellers kunne tænke sig at blive minister engang.



 >  Michael Aastrup Jensens pressemeddelelse
 >  Venstres ordførerskaber og udvalgsformænd



Tilbage til Artikler fra 2010 (1)


© DitRanders

Valid HTML 4.01 Strict
Valid CSS Level 3

Michael Aastrup Jensen ©Folketinget.dk
Michael Aastrup Jensen. © Folketinget.dk





Partiernes folketings­grupper er fyldt med folk, der har været folketingsmed­lemmer i årevis uden så meget som at nærme sig magtens indercirkler. Vil man mere end det, er det vigtigt, at man jævnligt rykker opad


 
Michael Aastrup Jensen ©MichaelAastrup.dk
10.532 personlige stemmer blev det til ved folketingsvalget i 2009. © MichaelAastrup.dk
 
Michael Aastrup Jensen ©MichaelAastrup.dk
På talerstolen. Ordførerskabet er nu opgraderet fra EU til hele verden. © MichaelAastrup.dk