DitRanders.dk
- det er DIT Randers

Blog

Offentliggjort 18/08 2009

– (Opdateret 19/08 2009 07:01)

Kampen for Skattecenter Randers

Rivaler i hver sin slags møder

Af Michael Kjærgård


Skatteminister Kristian Jensen er også næstformand for Venstre, og i sidstnævnte egenskab indledte han i sidste uge en rundtur til samtlige kommuner
for at støtte de lokale partifæller op til byrådsvalget 17. november.

  I Randers faldt hans besøg sammen med Fjordløbet, som Kristian Jensen deltog i som en del af det lokale Venstre-hold. Og to af de lokale V-politikere, folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen og borgmesterkandidat Anders Buhl-Christensen benyttede sig af Kristian Jensens dobbelte egenskab af skatteminister og kommunalvalgkampstøtte til at passe ham op ude på ruten for at veksle et par alvorsord om Skattecenter Randers.


HER SKAL 170 af 190 medarbejdere i løbet af fire år flyttes andre steder hen. Altså så tæt på en ned­læggelse som man kan komme uden at lukke og slukke helt. En melding som skatteministeren tidligere har stået fast på, trods randrusianske protester.

  Borgmester Henning Jensen Nyhuus (S) har uden held forsøgt at få et møde med Kristian Jensen, som via sin sekretær sendte en standardafvisning pr. mail - en fremgangsmåde som borgmesteren ikke har lagt skjul på sin fortørnelse over. Senere forsøgte da­værende DF-folketingsmedlem Morten Messerschmidt sig med et spørgsmål til ministeren, men heller ikke det gav resultat.


I SIN egenskab af V-næstformand varmede Kristian Jensen op til sin støtte-turné rundt i landet med at dæmpe forventningerne til Venstres muligheder for at erobre borgmesterposter i de større byer - en melding hans partifæller i bl.a. Aalborg og Århus tog højst unådigt op. Randers nævnte han ikke, så under Fjord­løbet slap han for at få skældud af partifællerne. For det. Men der var noget andet, de ville ham, nemlig et løfte om en omgørelse af de facto-dødsdommen over Skattecenter Randers.

  Og hvad der ikke lykkedes for S-borgmesteren og det daværende DF-folketingsmedlem, lykkedes (næsten) i søndags for de lokale V-spidser, ifølge dem selv. I en pressemeddelelse skriver Michael Aastrup Jensen om det uformelle møde med skatteministeren, at "vores konklusion på mødet var, at beslutningen vedr. Skattecenteret i Randers godt kunne ændres, hvis Randers Kommune præsenterede en fornuftig fremtidssikret løsning".

  Man må antage, at 'vores' konklusion her er Aastrups og Buhls, ikke (nødvendigvis) Kristian Jensens. I det mindste er beslutningen ikke blevet ændret endnu - der skal stadig gøres en indsats, og den skal borgmester Henning Jensen Nyhuus levere, mener de to lokale V-spidser.


"VI MÅ konstatere, at hovedårsagen til, at Skatte­centret står til flytning, er ud fra et økonomisk rationale, da det er for dyrt for Skat at leje sig ind i de offentlige bygninger, da de står halvtomme, fordi Skat ikke kan udfylde dem. Når hovedproblemet ikke er større end som så, burde man fra kommunens side kunne finde en løsning sammen med Skat. Vi kan se forskellige løsningsmodeller, og vi mener, det må være tid for borgmester Henning Jensen Nyhuus at træde i karakter," skriver Michael Aastrup Jensen i sin presse­meddelelse. Og tilføjer syrligt, at det "undrer os, at han ikke tidligere har været mere på banen."

  Men det har han. Faktisk blev der i sidste uge, før Fjordløbet, holdt møde med Skat om netop Skatte­center Randers' overlevelse, blot fandt borgmesteren ikke anledning til at holde sin rival til borgmesterposten orienteret. Kampen for Skattecenter Randers er også en kamp om æren, og ikke mindst om de stemmer den måske kan kaste af sig.


VALGKAMPEN er kort sagt i gang.

  Der er 90 dage tilbage af den inden valgdagen. >  Venstres pressemeddelseTilbage til Alle artikler fra 2009


© DitRanders

Valid HTML 4.01 Strict
Valid CSS Level 3

Mindeankeret ©DitRanders
Mindeankeret. © DitRanders
 
Sejlet på Østervold ©DitRanders
Sejlet på Østervold. © DitRanders
 
Dytmærsken ©DitRanders
Dytmærsken. © DitRanders